Robin Figrens stora kritik mot SHL-klubben – efter uppmärksammade beslutet: ”Det känns hånfullt”

Henrik Eriksson får lämna Djurgården.
Då ilsknar Robin Figren till.
– Jag tycker, helt ärligt, att det nästan känns lite hånfullt, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Det var tidigare under veckan som det stod klart att Djurgårdens trotjänare Henrik Eriksson får lämna klubben, efter nio raka säsonger och nästan 600 matcher. Beslutet har rört upp rejäla känslor hos supportrarna, och än värre blev det efter att Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson gått ut med beskedet att man faktiskt erbjöd ”Hank” ett nytt kontrakt, samt en parallell roll i organisationen.

Omtalade beslutet

Flera Djurgårdsprofiler, däribland Dick Axelsson, gick ut och var kritiska mot Joakim Eriksson och Djurgårdens beslut. Även Robin Figren, tidigare SHL-profil som numera spelar i Schweiz, är full av beundran för Henrik Eriksson.

– Jag har ju spelat med ”Hank The Tank”. En fantastisk kille som gör precis allt han blir tillsagd. Alltid snäll, alltid på bra humör, vältränad – alltså du vet, en svärmorsdröm, säger Robin Figren, och fortsätter:

Henrik Eriksson, Djurgården
210408 Djurgårdens Henrik Eriksson under åttondelsfinal tre i SHL mellan Frölunda och Djurgården den 8 april 2021 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0117

Robin Figren tror inte att Henrik Eriksson haft någon monsterlön i Djurgården, där han varit en uppskattad spelare av fansen, som alltid gett sitt allt.

– Jag ska killgissa mig fram och säga att han inte tjänat några stora pengar i Djurgården. Jag skulle gissa på att vi är runt 50 000 kr (i månaden) – kanske till och med under den summan, säger Figge.

Stora kritiken

Robin Figren reagerar även han på Djurgårdens svar om att de faktiskt erbjudit ett kontrakt och en roll till Henrik Eriksson.

– I det här läget, han har då gjort sina drygt 600 matcher och så där. Jag, som är utanför, bläddrar upp Aftonbladet och ser ”Jockes” (sportchef Joakim Erikssons) kommentar på det hela. För det första säger ”Jocke” att han gett ”Henke” ett kontraktsförslag som han tackat nej till. Jag kan då – åter igen, jag gissar – se att han fått en ganska så extrem lönesänkning. Något som inte går att tacka ja till, men då skyddar man sig bakom att man minsann gett ett förslag. Sedan säger Joakim Eriksson vidare att han skulle gett honom en roll inom herrlaget. Alltså vad fan, kom igen nu. Ska den här gubben då spela hockey på morgnarna och sedan dela ut Djurgårdsflyers på eftermiddagarna? Jag tycker, helt ärligt, att det nästan känns lite hånfullt, säger han.

Robin Figren, SHL
170218 Frölundas Robin Figren på uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Frölunda den 18 februari 2017 i Luleå. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN / Cop 116

Marcus Högström och Dick Axelsson kommenterade som sagt det hela med skepsis, vilket väckte rätt stor uppståndelse. 

– Det blir konstigt. Det har ju redan blåst lite där innan. Går vi till Högströms kommentar, att det här var sanning med modifikation, så är det precis vad jag är inne på. Där får jag lite vatten på min kvarn. Det ska till något extra för att spelare i en klubb ska göra något sådant här (skriva negativa kommentarer). Jag anar ugglor i mossen.

Sportbibeln har sökt Djurgården för en kommentar, utan att lyckas.

LÄS MER: När precis alla ville få tag i Per Ledin – som smugglades ut bakvägen(!) av lagkamraterna: ”Som paparazzis”

Få våra nyhetsbrev!