När precis alla ville få tag i Per Ledin – som smugglades ut bakvägen(!) av lagkamraterna: ”Som paparazzis”

Alla ville få tag i Per Ledin.
Nu avslöjar förre lagkamraten hur profilen fick smugglas ut bakvägen från omklädningsrummet.
– Det var som att skydda honom från paparazzis, säger Rickard Wallin.

SM-slutspelet 2006 kommer att gå till historien som det kanske stökigaste och mest omtalade någonsin. Finalserien spelades mellan de stora rivalerna Frölunda och Färjestad, och kantades av bråk, enorma utspel, dramatik – och grova påhopp.

Fick smugglas ut(!)

Få glömmer nog den gången då videodomaren dömde bort ett FBK-mål vilket fick hela Färjestad att gå till ilskna attacker mot såväl motståndare som domare. Och dessutom så kom ju även den klassiska intervjun med Per Ledin där han plötsligt avbryter för att skrika några väl valda ord mot Tommy Salo.

060416 Ishockey, Elitserien, Final 5/7, Frölunda – Färjestad: Per Ledin, Färjestad, går av isen med nackont. © Bildbyrån

Per Ledin var ett hett byte för journalister och media under finalserien, och nu avslöjar FBK-ikonen Rickard Wallin att Ledin fick smugglas ut ur omklädningsrummet.

– Det där slutspelet med Ledin… Då fick ju smuggla ut han när alla journalister stod och väntade utanför omkläWallin i podcasten ”Släpp Sargen”.

”Som paparazzis”

Det hela utspelade sig efter Ledins utspel mot Tommy Salo.

– Ledin tyckte ju att det var jobbigt som sjutton, och han visste att alla journalister stod utanför och han behövde ju gå till sin bil. Så någon körde runt bilen, och sen fick vi springa med honom, som att man skyddade honom från paparazzis. Det blev lite uppförstorat, men det var en kul bisats i ett tokigt slutspel och en tokig finalserie, säger Wallin.

060411 Ishockey, Elitserien, SM-final, Frölunda – Färjestad: Per Ledin åker runt Tommy Salo. Bildbyrån

Wallin menar dock att Ledin var extremt viktig för laget, inte bara för allt som hände utanför isen.

– Han var ju härlig på det sättet, men det höll på att gå överstyr i just det slutspelet, och det har ju varit så förut. Men en väldigt duktig hockeyspelare som gjorde extremt mycket nytta för oss med det jobbet han gjorde under hela slutspelet, säger Wallin.

LÄS MER: Lyfter nu fram helmäktiga detaljen om Rasmus Dahlin – som bevisar att svensken är näst bäst någonsin i NHL

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!