Robin Figrens helsköna utspel om SHL-laget – vill nu se tv-stjärnan som ny tränare: ”Kan styra upp skutan!”

Brynäs letar huvudtränare.
Då kommer Robin Figren med ett högst oväntat förlag – i form av en tv-stjärna.
– Kan inte han styra den där skutan?, säger ”Figge” i podcasten ”Släpp Sargen”.

Brynäs hade en blytung säsong där man hela tiden kämpade i den absoluta botten av SHL-tabellen. Det blev till sist kvalspel efter att laget slutat som nästjumbo efter 52 spelade matcher, men väl inför matchserien mot HV71 så fick man värsta möjliga förberedelser, då det i stort sett rådde fullt kaos.

Figrens helsköna utspel

På väg hem från den sista grundseriematchen så fick tränaren Peter Andersson plötsligt sparken, och som en följd av det valde även sportchefen Michael Sundlöv att hoppa av sitt uppdrag. In som nya tränare kom i stället oerfarne Josef Boumedienne och Nils Ekman, vilket ifrågasattes av många. Brynäs lockades dock säkra ett nytt kontrakt, men i dagsläget är det oklart vilka som faktiskt leder Brynäs kommande säsong.

210418 Brynäs Patrik Berglund jublar efter ishockeymatchen i kvalet till SHL mellan Brynäs och HV71 den 18 april 2021 i Gävle. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

I podcasten Släpp Sargen diskuterar humorprofilen Niclas Norlindh, och den förre SHL-profilen Robin Figren, vem som ska bli Brynäs nya huvudtränare nu när man klarat sig kvar i SHL. Och man föreslår en riktigt känd supporter….

– Men vad fan, ta in Roffe Lassgård, föreslår Figren. Kan inte han styra den där skutan?

”Skulle tagit in Jockiboi…”

Den tidigare SHL-stjärnan menar dock att Josef Boumedienne och Nils Ekman ska ha beröm för att man lyckades med sitt tuffa uppdrag. 

– Det var lite halvlattjo! Det gick vägen, det är fantastiskt – och det är bara att gratulera! Frisk vågat, mer än hälften vunnet!

Robin Figren, SHL
170218 Frölundas Robin Figren på uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Frölunda den 18 februari 2017 i Luleå. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN / Cop 116

Figren menar att Brynäs oväntade – men lyckade – val av orutinerade coacher inför kvalet kanske kan skapa ringar på vattnet. Tidigare i podcasten har Figren även lyft att superstjärnan Joakim Lundell, tack vare sitt engagemang i LHC, kanske får en plats i båset…

– Vi har ju tidigare i podden varit inne på att Linköping skulle ta in Jockiboi (Joakim Lundell) i båset. Vi är inte så långt ifrån det nu alltså!, säger Figge.

LÄS MER: Avslöjar den helmärkliga detaljen i kontraktet – efter Leksands-stjärnans nakenchock: ”Det är så rutinerat!”

Få våra nyhetsbrev!