Avslöjar den helmärkliga detaljen i kontraktet – efter Leksands-stjärnans nakenchock: ”Det är så rutinerat!”

Patrik Zackrisson är alltid ensam på hotellrummen när Leksand spelar bortamatcher.
Det har han inhandlat i kontraktet(!).
– Det är så rutinerat, säger profilen Robin Figren.

Patrik Zackrisson gjorde under säsongen 2015/2016 braksuccé med Skellefteå AIK, med nästan 50 gjorda poäng, vilket ledde till en flytt utomlands. Det blev först en säsong i Schweiz och därefter två raka år i Ryssland och KHL, där stjärnan till en början vräkte in poäng.

Avslöjar udda detaljen

Men för snart två år sedan valde Zackrisson att vända hem till Sverige, och valet föll då på Leksand. För Dala-laget var det en prestigevärvning av rang, och det krävdes nog en hel del både engagemang och pengar för att locka till sig en spelare av den digniteten. Men det var inte bara det som man var tvungna att erbjuda.

201015 Leksands Patrik Zackrisson under ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Leksand den 15 oktober 2020 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Patrik Zackrissons sambo, Caroline Mårtensson, berättar nu om bakgrunden till en okänd detalj i Leksandsstjärnans kontrakt. 

– Man sover ju oftast två och två när man är iväg på roadtrip. Patrik hamnade då (säsongen 11/12) ihop med (Nikolai) Zherdev – som är väldigt speciell. Han sover alltid naken, han går runt naken – och är mycket naken. Han röker också på vartenda hotell och har lite diverse saker för sig. Så i alla senare kontrakt är det inhandlat att han (Zackrisson) alltid har eget rum när de sover borta, säger Mårtensson i podcasten ”Släpp Sargen”.

”Är så rutinerat!”

Profilen Robin Figren, som är kompis med Zackrisson och en av programledarna i podcasten, tycker att det är ett genidrag.

– Det är så rutinerat, säger ”Figge” och skrattar.

210412 Leksands Patrik Zackrisson jubel efter 1-1 under kvartsfinal två i SHL mellan Leksand och Örebro den 12 april 2021 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Zackrisson är nog, enligt reaktionerna i podcast, inte direkt missnöjd över den lite udda detaljen i kontraktet.

– Han insåg nog att folk inte är riktigt kloka – och risken att hamna med någon annan som inte är riktigt klok ville han inte vara med om igen. Det var nakenheten han tyckte var värst.

LÄS MER: Förre spelaren Robin Figrens känslosamma ord – lättar på hjärtat ordentligt efter HV71:s praktfiasko: ”Mörker”

Få våra nyhetsbrev!