Profilen Robin Figrens svar om framtiden – ger nu besked om spel i SHL igen: ”Känslan säger att…”

Han har precis förlängt sitt kontrakt i Schweiz.
Nu ger Robin Figren besked om framtiden – och om det blir något spel i SHL igen.
– Jag trivs väldigt bra där jag är nu och har väl gjort SHL lite, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Robin Figren inledde sin seniorkarriär i Frölunda i mitten av 00-talet, och är nu, 15 år senare, fortfarande aktiv. Han har hunnit bli en riktig profil inom svensk ishockey med tanke på alla klubbar han tillhört i SHL, och alla matcher han hunnit med i ligan.

Beskedet om framtiden

Det har dock även blivit två sejourer i Nordamerika för Figge, som i dag spelar i schweiziska Kloten, där han gör stor poängsuccé. Profilen har även fått göra flera landskamper, men det är alltså mest för sina fler än 500 matcher i SHL- och SM-slutspelet som han är mest ihågkommen. Nyligen så stod det klart att Figren förlänger sitt kontrakt i Kloten ytterligare en säsong, och det dröjer alltså ett tag innan vi möjligtvis kan se honom på en svensk rink igen.

Robin Figren, SHL
181101 HV71:s Robin Figren under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och HV71 den 1 november 2018 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Men i podcasten ”Släpp Sargen”, som han har med humorprofilen Niclas Norlindh, så får Figren en rak fråga om han helt ärligt tror att han kommer spela i SHL igen – och är då allt annat än övertygad.

– Nej, det tror jag inte. Det är dock för att det känns som att du tvingar fram ett ja eller nej från mig här. Det är inget som är stängt, men som läget är här nu så har jag svårt att se att jag skulle hamna i SHL igen, säger han.

”Spontana känslan…”

Robin Figren är dock öppen för att det kan förändras, men just nu så känner han alltså inget stort sug.

– Jag vet inte var man kommer stå i livet om ett eller två år – jag har ingen aning – men en spontan känsla säger bara att jag inte kommer spela i SHL igen, men det är som sagt så att jag inte stänger någonting. Jag trivs väldigt bra där jag är nu och har väl gjort SHL lite. Det var också en av anledningarna till att jag lämnade – att jag kände mig lite färdig, men sedan kanske det där suget återuppstår igen efter att hamna på en bortafajt i Skellefteå en tisdag. Man ska aldrig säga aldrig, säger han.

Robin Figren, SHL
190322 HV71:s Robin Figren jublar efter kvartsfinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och HV71 den 22 mars 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Avslutningsvis så säger ”Figge”:

– Spontant tror jag inte det, men det är inget som är omöjligt. 

Robin Figren har den här säsongen gjort hela 60 poäng på 48 spelade matcher i den schweiziska andraligan. Hans sista säsong i SHL blev succéartad, då han för HV71 under säsongen 2018/2019 gjorde hela 30 poäng under grundserien.

LÄS MER: När Sean Avery ville hämnas för svensken – och sprang åttor kring hela arenaområdet: ”Skulle slåss i gångarna”

Få våra nyhetsbrev!