Nicklas Lidström avslöjar sin allra fulaste motståndare – efter 20 år i NHL: ”Det var alltid någonting”

Han är en av tidernas främsta hockeyspelare.
Men vem är egentligen den fulaste spelaren som Nicklas Lidström mött?
– Det var alltid något tjafs med honom, säger han i podden ”Släpp Sargen”.

Det behövs egentligen ingen större förklaring till vem Nicklas Lidström är. Alla som är en gnutta hockeyintresserade har koll på den legendariske svensken, och sett till siffror och utmärkelser är det fullt rimligt, med tanke på att han vann… ja, allt som går att vinna, i stort sett.

”Många ville komma under skinnet”

”Lidas” fick till och med smeknamnet ”Mr Perfect” i Nordamerika för hur han var på isen, och det sammanfattar honom väl. Han satte aldrig en skena fel, och bidrog dessutom med en hel del poäng framåt. Men särskilt så var det hans höga lägstanivå som var unik. Han gjorde, i stort sett, inte en enda dålig match under sina 20 år i NHL.

Nicklas Lidström
151106 Ishockey, NHL, Hall of Fame: Nicklas Lidstrom is seen during The Ice Hockey Hall of Fame induction ceremony 06 November 2015 in Toronto, Canada. Foto: Kevin Sousa / BILDBYRÅN

Och spelar man i NHL så pass länge, då hinner man möta en hel del spelare, minst sagt. I podcasten ”Släpp Sargen” får Lidström en fråga vem som är den fulaste spelaren han mött, och direkt så rabblas bråkstakarna upp.

– Man har ju mött några som ville komma under skinnet på en hela tiden. Brad Marchand är väl en sån som figurerar mycket i NHL just nu. När jag mötte honom var han ju ganska ung, men han var den typen av spelare, säger han, och fortsätter:

– Brad May ville också komma under skinnet på en hela tiden. Alltid fullfölja tacklingar, han gillade att prata mycket efter avblåsningar. Han försökte hela tiden komma åt en.

Pekar ut fulaste spelaren

Men den som utmärkte sig mest, ja det är inte ett helt oväntat svar.

– Ja, man kanske inte ska säga fulast, men den som utmärkte sig mest, det var nog Chris Pronger. Han var ju back, och jag var back, så vi var inte på varandra så mycket, men alltid efter avblåsningar, så var det något tjafs, det skulle alltid vara någonting, säger Lidas.

Nicklas Lidström, Detroit Red Wings
071008 Ishockey, NHL, Detroit Red Wings – Edmonton Oilers: Nicklas Lidström, Detroit. © Bildbyrån – 55396

Lidström beundrar samtidigt Pronger, och den spelare han var.

– Han var ju en fantastisk spelare också, men samtidigt spelade han väldigt fult och tufft, och mycket tjuvknep hela tiden.

LÄS MER: Henrik Lundqvists kritik inför vinterns OS – reagerar starkt efter ovissheten: ”De vet inte vad som väntar…”

Få våra nyhetsbrev!