När stora profilerna tog en öl utan att fråga om tillåtelse – och Roger Rönnberg fick ”blicken”: 'Röd och jättesur'

När stora profilerna tog en öl utan att fråga om tillåtelse – och Roger Rönnberg fick ”blicken”: ’Röd och jättesur’

Robin Figren och Joel Lundqvist tog en öl efter en premiärtorsk mot Skellefteå.
Då fick Roger Rönnberg ”den blicken”.
– Det är två jävla ögon som nästan lyser – rött och jättesurt, säger Robin Figren.

Robin Figren tillhörde Frölunda under tre säsonger, från 2014 till 2017, och hann med att skörda stora framgångar med flera titlar. Men i podcasten Släpp Sargen har hockeyprofilen även berättat om flera minnesvärda grejer som hänt under årets lopp vid sidan av isen, och då ofta med den karismatiske tränaren Roger Rönnberg i fokus.

”Två ögon som lyser”

I ett av avsnitten får ”Figge” en fråga kring om han har något roligt minne, som sticker ut lite, från en SHL-premiär.

– Jag tänkte först hockeymässigt, vad som hänt på isen och så, men jag kommer inte på något av värde, så jag tar en grej som hände utanför, får man väl säga, säger han.

Roger Rönnberg, Frölunda
200229 Frölundas tränare Roger Rönnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Frölunda den 29 februari 2020 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

Figren fortsätter sin berättelse:

– När jag spelade i Frölunda så hade vi mött Skellefteå borta i en premiär. Jag tror att det här var säsongen 13/14. Vi hade torskat med 3–2, ändå gjort en bra eller i alla fall fullt godkänd insats. Vi kom tillbaka till hotellet, inte alltför sent – och då satte sig jag, Joel Lundqvist, Jonas Ahnelöv och någon till och tog en öl. Lite som man gör på bortafajter och när man bor borta. Man snackar lite skit, går igenom lite om matchen, men det blir sällan mer än två öl, säger Figren och berättar att han då plötsligt, långt bort i hotellets restaurangdel, ser något.

– Det är två jävla ögon som nästan lyser – rött och jättesurt. Jag tittar efter vem fan det är och då är det Roger Rönnberg som sitter där och liksom spanar från andra sidan (hotellets våning) och ser så jäkla tjurig ut.

”Besviken, sårad och upprörd”

Figren berättar att han till en början var oförstående.

– Jag kopplar inte riktigt varför han är så jäkla förbannad. Jag tänkte att efter en 3–2:a mot Skellefteå som varit så dominanta (senaste åren) – så sur kan han ju inte vara. Så vi snackar vidare, men så kommer en annan spelare förbi som varit och pratat med Roger om något annat och säger att ”det känns inte så populärt att ni sitter och dricker öl”, säger ”Figge”.

– Vad fan är det frågan om? Ta Joel Lundqvist då – trebarnsfar och över 30 bast, ska han inte kunna ta sig en öl? Inget mer med det. Dagen efter då så hamnar jag och Jonas Ahnelöv i närheten av Roger. Vi frågar då om det är någonting, ”du ser lite tjurig ut”, liksom.

Roger Rönnberg, Frölunda
200305 Frölundas tränare Roger Rönnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Frölunda den 5 februari 2020 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Figren fick sedan sin förklaring, som han dock kanske inte köpte rakt av…

– Då kom vi ju in på det här med alkohol efter match och så. Tränare har ju lite olika regler. Då sa vi att vi tog en öl för att liksom runda av kvällen efter matchen – och att det inte var något speciellt, varpå Roger svarar ”men ni kunde ju i alla fall ha frågat!” (med en besviken, sårad och upprörd ton). Haha! Då hade man nästan lite svårt att hålla sig, alltså. Familjefar Joel ska liksom gå och fråga om han får ta en öl? Det var kul!

LÄS MER: Avslöjar nu Henrik Lundqvists enda krav – när hans tröja hissas upp i NHL-taket: ”Det har varit svårt…”

Få våra nyhetsbrev!