Avslöjar nu Henrik Lundqvists enda krav – när hans tröja hissas upp i NHL-taket: ”Det har varit svårt…”

Henrik Lundqvists tröja hissas upp i Madison Square Garden.
Nu avslöjas hans krav inför den mäktiga tillställningen.
– Det har varit svårt att få det helt perfekt, men vi har hittat en gångbar lösning, säger hans bror Joel till GP.

Henrik Lundqvist hade gärna fortsatt sin hockeykarriär, men efter ett hjärtfel och operation så tvingades han tidigare under året meddela att han lägger benskydden på hyllan. Stjärnan kunde då se tillbaka på en alldeles sagolik karriär, där han varit en av hela världens mest framstående målvakter.

Henkes krav

Och det blev bara spel i en klubb i NHL. Lundqvist skrev på för Washington Capitals innan hjärtfelet uppdagades, och han går till historien som en av Rangers främsta någonsin. Och han kommer att hyllas – ordentligt – för sina 15 säsonger och sina många insatser i klubben. Den 28 januari 2022 kommer hans tröja att hissas upp i taket på Madison Square Garden, och att det blev just det datumet var ingen slump.

Henrik Lundqvist, Frölunda
190430 Goalkeeper Henrik Lundqvist in the mixed zone after team Sweden’s practice session ahead of the Carlson Hockey Games on april 30, 2019 in Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180031

Henrik Lundqvist har nämligen haft som krav att brorsan Joel Lundqvist ska närvara vid ceremonin.

– Frölundas sportchef Fredrik Sjöström informerade mig tidigt om vad som var på gång och brorsan ville gärna ha mig på plats. Vi har tillsammans med New York Rangers försökt hitta det mest passande datumet och det har inte varit ett helt lätt pussel att lägga. Det har varit svårt att få det helt perfekt, men vi har hittat en gångbar lösning och jag är tacksam att Frölunda har gett mig möjligheten att vara vid den här unika händelsen, säger Joel Lundqvist till GP.

Missar toppmatcherna

Joel Lundqvist missar därmed de förväntade toppmatcherna mot Luleå, den 27 januari, och Färjestad två dagar därpå. Men det är värt det, menar Joel.

– Det känns lite overkligt att få vara med om det här på plats. Jag har ju haft fokus på min karriär och följt hans på distans, under alla dessa år har jag bara sett honom spela live en gång i Madison Square Garden. Det blir väldigt speciellt att på plats få uppleva Henriks popularitet i New York. Jag är otroligt stolt över hans karriär i New York Rangers och att han blir en del av klubbens historia, säger Joel Lundqvist.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
170422 Rangers målvakt Henrik Lundqvist jublar under åttondelsfinal 6 i NHL-slutspelet mellan New York Rangers och Montreal Canadiens den 22 april 2017 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87430

Och för Henrik Lundqvist blir det helt klart en dag att minnas.

– Det finns ingen plats som Madison Square Garden. Jag kan inte uttrycka tillräckligt hur mycket jag ser fram emot att komma tillbaka till platsen som har betytt så mycket för mig i mitt liv. Vi ses den 28 januari, säger Henrik Lundqvist.

LÄS MER: Urstarka reaktionerna från lagkamraterna – efter Erik Karlssons stora förändring: ”De kände inte igen mig”

Få våra nyhetsbrev!