Urstarka reaktionerna från lagkamraterna – efter Erik Karlssons stora förändring: ”De kände inte igen mig”

Ny säsong – men inte samma Erik Karlsson.
Under sommaren har han gjort en stor förändring.
– Det var många av de yngre killarna som inte kände igen mig, haha…, säger han till Expressen.

Erik Karlsson har haft det tungt sedan flytten till San Jose Sharks, men alla experter inom NHL är överens om att svensken fortfarande har kvalitéer som räcker för att klassas som en av världens bästa backar, och många hoppas nu på att han får vara helt skadefri och på nytt visa upp gammal storform. Under några år i Ottawa var ju Karlsson stundtals helt överlägsen, och han rankas av många som den allra bästa backen sammantaget under 10-talet.

”Klipp av skiten”

Men det var inte bara Erik Karlssons snabba skridskoåkning och fräcka spelstil som gjorde att han utmärkte sig så mycket på isen. Karlsson åkte dessutom alltid runt med ett rejält hårsvall, och just det långa barret har varit lite av hans grej under hans många år i ligan.

Erik Karlsson, San Jose Sharks
181220 Erik Karlsson of San Jose Sharks during a regular season NHL game between San Jose Sharks and Winnipeg Jets on December 20, 2018 in San Jose. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87816

Det är därför en stor förändring som presenterades när han dök upp för lagets träningsläger, inför den nya säsongen. Karlsson mötte nämligen media – korthårig.

– Jag har en bra frisör här i San Jose, så jag gick till honom och sa: ”Du kan klippa av skiten”, säger han till Expressen.

”Kände inte igen mig”

Och det var många som förvånandes över den nya looken.

– Blandade känslor, skulle jag vilja säga. Det var många av de yngre killarna som inte kände igen mig, haha… De hade aldrig sett mig så här tidigare. Men vi får se hur jag gör framöver. Kanske det långa håret kommer tillbaka, jag vet inte, säger han.

Erik Karlsson. Foto: NHL.com

En annan lustig detalj är att Erik Karlssons backkollega Brent Burns – även han klassad som en av världens bästa backar när han är på humör – under sommaren gått från väldigt långt hår, till helt snaggad.

– Så extremt hade jag aldrig en tanke på att göra och vi klippte oss oberoende av varandra. Det var ingen gemensam grej, säger han.

LÄS MER: När ärkebusen gjorde det förbjudna i målvaktens handduk(!) – och startade värsta rallarslagsmålet

Få våra nyhetsbrev!