När ärkebusen gjorde det förbjudna i målvaktens handduk(!) – och startade värsta rallarslagsmålet

Daniel Wessner var känd som en riktig ärkebuse i Hockeyallsvenskan.
En gång startade han ett rejält slagsmål även i inlines-VM – genom en förbjuden gest mot målvakten.
– Det var den värsta ”trashen” jag sett av någon, någonsin, tror jag, säger förre lagkamraten Martin Thelander i podcasten ”Släpp Sargen”.

Det finns profiler – och så finns det profiler. Under sin tid som aktiv var Daniel Wessner känd som en riktig ärkebuse och under alla åren i Karlskoga och Hockeyallsvenskan så var det inte ofta som han backade för en fight.

Förbjudna gesten

Alla som mött honom är överens om vilken kämpe och härförare han var för sitt lag, men det var heller inte sällan som det gick så långt som till hårda tacklingar och ibland även bråk.

I podcasten Släpp Sargen berättar Martin Thelander – tidigare ikon i både HockeyAllsvenskan och BIK Karlskoga – om när han och dåvarande lagkamraten Daniel Wessner var i väg och spelade inlines-VM med svenska landslaget för första gången.

– Wessner är ju en supergris, men han var en värre supergris då, inleder Thelander.

170323 Karlskogas Daniel Wessner under en ishockeymatch i direktkvalet till SHL mellan Rögle och Karlskoga den 23 mars 2017 i Ängelholm. Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN

Thelander fortsätter:

– Då åker han fram till motståndarmålvakten – som ju hade en handduk som han torkade sig med hela tiden – och frågar om han får låna den. Målvakten säger väl typ ”aja, ta du den, det är lugnt”. Då torkar han (Wessner) sig. Sedan avslutar han med att snyta sig i handduken så att den står rätt ut, haha! Det såg ut som i en tecknad film, nästan. Den stod rakt ut!

”Blev slagsmål direkt”

Thelander tvingades ge sig in för att skydda sin lagkamrat.

– Man började skratta först, men sedan var det bara att kasta sig in och skydda honom. Då blev det ju slagsmål direkt, så klart. Bara in och veva, men de var stora som fan.

170327 Karlskogas Daniel Wessner under en ishockeymatch i direktkvalet till SHL mellan Rögle och Karlskoga den 27 mars 2017 i Ängelholm. Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN

Thelander rankar Wessners gest mot målvakten högt när det kommer till klassiska trashtalks.

– Det var den värsta ”trashen” jag sett av någon, någonsin, tror jag.

Daniel Wessner är i dag, passande nog, domare i just Hockeyallsvenskan…

LÄS MER: Legendaren Staffan Olssons stenhårda kritik – mot svenska handbollslandslaget: ”Inget jävla nöjesfält”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!