När stjärnan fick SHL-rookien i rejält trubbel på flygplats – fick riva ut hela väskan efter omogna buset

När stjärnan fick SHL-rookien i rejält trubbel på flygplats – fick riva ut hela väskan efter omogna buset

Ryan Vesce var en riktig buse – som aldrig drog sig för ett bus.
När stjärnan dock gick på en rookie så blev det problem på flygplatsen.
– Han kunde inte sluta garva, säger profilen Matt Murley.

Matt Murley är en riktig profil inom hockeykretsar och han gjorde några minnesvärda år även i Sverige. I dag är han en del av USA:s största hockeypoddar, och han har anekdoter så det räcker och blir över.

Pekar ut profilen

När Murley förra veckan gästade den svenska succépodden Släpp Sargen så fick han en rak fråga om vem som varit hans roligaste lagkamrat under alla åren inom hockeyn – som innehöll spel i NHL, Sverige, KHL, Schweiz och Sydkorea(!) – och svaret blev då:

– Ryan Vesce.

SKELLEFTEÅ 2012-11-20 Skellefteås Ryan Vesce under tisdagens elitseriematch i ishockey mellan Skellefteå AIK och Linköpings HC, som spelades i Skellefteå Kraft Arena. Foto: Robert Granström / SCANPIX

Ryan Vesce gjorde två säsonger i Sverige – ett i Rögle 2004, och ett i Skellefteå 2012 – och gjorde inga större avtryck på isen. Men vid siden av den, däremot.

– Han är en av mina roligaste lagkamrater, en riktig karaktär. Han är från Long Island, låter som en italienare, och man garvar åt allt han säger, säger Murley.

Annons: Spela riskfritt med ULTRABET på Hajper för upp till 500 kr. Fullständiga regler och villkor hittar du på Hajper.se

Omogna flygbuset

Matt Murley kommer även med ett exempel om hur Vesce var som lagkamrat, och hyssen han hade för sig.

– Han var i Skellefteå, och man måste gå genom säkerhetskontrollerna när man flyger i Sverige. Det var en rookie i laget, som alltid blev utsatt för bus och pranks. Så Vesce och andra tog en sexleksak, och tejpade fast ett par metallsaxar till den, och placerade i hans resväska, säger Murley.

050202 Ishockey, Superallsvenskan, Rögle – Nyköping: Byron Ritchie och Ryan Vesce, Rögle, jubel. © Bildbyrån

Mycket riktigt så fungerade buset, och rookien blev stoppad på Arlanda.

– När de går igenom säkerhetskontrollen, det var nere i Stockholm också så det är folk överallt, och han får gå åt sidan, och det skriks ut att det var hans. Personalen undrade ju vad fam han höll på med, och han höll på att skämmas ihjäl. Killarna kunde inte sluta garva, säger han.

LÄS MER: När ikonen Mario Lemieux blåste av en hel träning – en enkel gest mot tränaren fick varenda lagkamrat att jubla

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!