När SHL-profilen gav sig på ett fräckt mutförsök(!) mot domaren – som kontrade på bästa sätt: ”Lätta pengar…”

Domaren Jan Sandström var ute på krogen och stötte på en ilsken Jonas Rönnqvist.
Då försökte sig Luleå-profilen på ett mutförsök – som dock bara straffade sig.
– Det var inte mycket han fick för den där femhundringen, säger Sandström i podcasten ”Släpp Sargen”.

Som SHL-domare får man räkna med att precis allt kan hända. Nuförtiden är kanske professionalismen bland hockeyn i Sverige än större än för ett gäng år sedan, men det var visserligen betydligt fler galna profiler i ligan då än och nu. Och då kunde, som sagt, precis vad som helst hända.

Oväntade mutförsöket

I det senaste avsnittet av hockeypodden ”Släpp Sargen” så berättar linjedomaren Jan Sandström, som dömt SHL-hockey i dryga 20 år, om allt han upplevt, och det är minst sagt en del. Han berättar om hur man hanterar vildingar som Per Ledin och Andreas Jämtin, och om vilka spelare och ledare som egentligen har varit värst att ha att göra med.

180922 Linjedomare Jan Sandström under matchen i ishockey mellan Skellefteå och Timrå den 22 september 2018 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Men han berättar även om den gången som han blev utsatt för ett helt oväntat mutförsök(!) från en riktig profil. Det var han, tillsammans med domarkollegan ”Kuben” (Thomas Andersson), var ute på krogen en gång för att ta en bärs efter en match.

– Då kom Jonas Rönnqvist fram, säger Sandström.

”Jag tänkte ‘din lilla jävel’”

Den dåvarande Luleåspelaren, som senare även blev tränare i klubben, var alls inte glad.

– Han var grinig för att det var ju tekningsstatistik det året. Så han tryckte ner en femhundring i fickan på mig och sa att ”nu släpper du pucken på klubban resten av säsongen”, avslöjar domarlegendaren.

000314 Luleå: Jonas Rönnqvist © Bildbyrån

Men mutförsöket gick inte alls som planerat – och istället hämnades Sandström kort därpå.

– Jag tänkte ”din lilla jävel”, men det var ju för lättförtjänta pengar. Det första jag gjorde nästa match var att byta ut honom (från tekning) det första jag gjorde. Det var inte mycket han fick för den där femhundringen, säger Sandström och skrattar.

LÄS MER: SHL-domarens stenhårda sågning – av stora profilerna: ”Inte kul, det är bara gnäll, gnäll, gnäll!”

Få våra nyhetsbrev!