När Linus Omark plötsligt fick chansen som målvakt(!) – och fick blodad tand: ”Ska bli andrekeeper i Luleå”

Linus Omark är känd som en fruktad poänggörare.
Men en gång fick han hoppa in i buren i KHL – och nu har han fått blodad tand.
– Det var ett av mina roligaste minnen, säger Omark.

Linus Omark var under många säsonger en av KHL:s absolut giftigaste forwards. Under alla åren i ligan blev det sanslösa 353 poäng på 401 matcher, vilket helt klart är ett facit att imponeras över. Men Omark har även, vilket bevisats, fler strängar på sin lyra.

Briljerade som målvakt(!)

Inte nog med att han är en fantastisk poängspelare – han har även dolda talanger när det kommer till målvaktande. I KHL:s All Star-match förra året så hade plötsligt Omark snörat på sig målvaktsskydden, och väl där så gjorde han förvånande nog riktigt bra ifrån sig. Klippen på Omark blev en omedelbar klassiker, då han bjöd på flera jätteräddningar, bland annat då han fick sträcka ut ordentligt för att stoppa pucken att gå in i ett öppet mål med plocken, och dessutom så räddade han ett friläge.

Foto: Twitter

I podcasten ”Släpp Sargen” så berättar nu Omark om den smått bisarra matchen, och hur kul han faktiskt tyckte att det var.

– Det var ett av mina roligaste minnen! Jag fick verkligen stå i mål, fullsatt arena, ”All Star” – det var mäktigt. I och med att min kusin Daniel Henriksson alltid varit en förebild i mål där så … det var en häftig upplevelse, säger han i podden, och fortssäter:

– Vi vann ju matchen och alla straffar tog jag. Bland annat Dennis Rasmussen fick jag göra en riktigt fin plock på.

”Skulle vara en dröm”

I fotboll händer det ibland att utespelare tvingas ta på sig handskarna om till exempel alla byten är gjorda och den ordinarie målvakten tvingas gå av planen. I hockey är det inte lika vanligt. Tyvärr, menar Omark.

– Jag har alltid sagt i lagen jag varit i att … man vill ju aldrig att målvakterna ska gå sönder – peppar, peppar – men ifall de skulle göra det så skulle jag hoppa in. Jag är redo. Det skulle vara en dröm!

Ett tydligt exempel på när mirakel kan ske var dock i NHL förra året, då ismaskinsföraren David Ayres fick kliva in i mål för Carolina Hurricanes mitt under en match – och blev stor hjälte. Den rollen tar gärna Omark på sig också.

– Mer än gärna. Det hade varit så jäkla coolt. 

Foto: Twitter

Linus Omark ryktas ständigt hem till Luleå, och i ”Släpp Sargen” så får han frågan om han inte, när han vänder hem till klubben, ska ta rollen som andrekeeper till storstjärnan Joel Lassinantti.

– Ja, fan – det är inte omöjligt!, svarar då Omark.

LÄS MER: Stjärnan Linus Omarks helt ärliga ord – öppnar nu upp om sina stora problem: ”Var otroligt rädd för att dö”

Få våra nyhetsbrev!