När C More-experten blev kallad fel namn på isen – och rasade mot SHL-domaren: ”En kul form av trashtalk!”

Hur fan man lättast en spelare ur balans?
Sanny Lindström blev en gång kallad fel namn – och tappade det fullständigt.
– Det är en kul form av trashtalk – att medvetet säga fel namn, säger profilen Robin Figren.

Trashtalk är en given del av hockey, och det är faktiskt det som många spelare har på sin lista över givna styrkor. Emil Sylvegård är, till exempel, den senaste gästen i hockeypodden Släpp Sargen, och han har gjort sig ett namn av att vara en riktig bråkstake på isen.

Figrens favorit-trashtalk

Förra året blev Sylvegård till exempel utsedd till den överlägset fulaste spelaren i SHL, och han är i programmet öppen med hur roligt han tycker det är att söka konfrontationer på isen, att komma under skinnet på motståndare och att han njuter av att bli utbuad av motståndarlagets publil.

120319 Ishockey, SM, kvartsfinal, HV71 – Färjestad: Sanny Lindström, Färjestad motas av domarna. Domare. © Bildbyrån

I hockeypodden så berättar även Robin Figren, profil som numera spelar i Schweiz, att han tycker den kanske roligaste formen av psykning, eller trashtalk, är att kalla någon för fel namn.

– Det är ju det mest nonchalanta man kan göra, lite medvetet, säger han och drar ett exempel från en slutspelsserie mellan Luleå och Frölunda då Mathis Olimb hade fått en fråga i TV om den provocerande motståndaren Emil Sylvegård.

C More-profilens ilska

Han fortsätter:

– Då hade han svarat något i stil med att ”nej, men jag antar att han Sylvekvist gör sin roll bra”, haha! Den var ju medveten, men skulle uppfattas som omedveten, säger Figren.

211007 CMORE:s Sanny Lindström under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Brynäs den 7 oktober 2021 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Robin Figren berättar även om en gång Sanny Lindström, numera expert i C More, tappade det helt efter att ha blivit kallad fel namn.

– Jag fick höra en annan, liknande, från Oscar Sundh som spelat tillsammans med Sanny Lindström. Sanny hade då försökt prata med Sören (Persson, domare), tror jag att det var, varpå Sören hade försökt lugna ner Sanny. Så han hade liksom sagt att ”men Sammy, Sammy, Sammy – ska du ta det lite lugnt här nu?”, återberättar Figren.

– Sanny hade blivit helt galen, ”du vet att jag heter Sanny!”

– Det är en kul form av trashtalk – att medvetet säga fel namn!

LÄS MER: Här bryter årets högsta NHL-jubel plötsligt ut – när två av Sveriges allra största plötsligt dyker upp på läktaren

Få våra nyhetsbrev!