Här bryter årets högsta NHL-jubel plötsligt ut – när två av Sveriges allra största plötsligt dyker upp på läktaren

De glömmer inte direkt bort sina legendarer i Nordamerika…
Det fick Nicklas Lidström och Henrik Zetterberg erfara.
När duon var på läktaren så bröt ett öronbedövande jubel ut.

Det är lätt att förstå varför Detroit Red Wings-publiken gillar svenskar så mycket. Under årens lopp – särskilt under klubbens storhetstid – så kryllade det av just blågula hockeykrigare i laget, och några av klubbens mest omtyckta genom tiderna har varit från vårt lilla land.

Hyllades stort

Störst av alla är ändå Nicklas Lidström, som tillhörde klubben under hela sin NHL-karriär och då hann med att vinna fyra Stanley Cup-titlar och sanslösa sju Norris Trophy-troféer. Lidström klassas fortfarande som en av världens bästa backar genom tiderna – och för bara någon vecka sedan utsågs han till den nionde bästa spelaren någonsin, av ansedda The Hockey News.

Foto: Twitter

Så det var därför förståeligt att det var muntra miner när Lidström plötsligt dök upp i Detroit Red Wings hemmamatch för någon dag sedan. Klubben utsåg inför den förra säsongen Dylan Larkin som sin nya lagkapten, men har väntat med den traditionsenliga ceremonin tills läktarna varit fulla igen, och nu är ju publiken tillbaka – och då samlades mängder av tidigare lagkaptener för att stämma in i hyllningarna.

Öronbedövade jublet

Tanken var inte att Detroits två senaste kaptener före Larkin, Lidström och Zetterberg, skulle vara på plats, men det blev en överraskning för publiken på plats, och det råder inga tvivel om att det uppskattades. Hyllningarna inför matchen var vackra, men det största jublet bröt ändå ut mitt under matchen.

Foto: Twitter

Kamerorna fångade nämligen Henrik Zetterberg och hans barn på läktaren, varpå ett sanslöst jubel bröt ut. Men Zäta i all ära, det var när kameran flyttade sig något åt vänster – där Nicklas Lidström satt och tittade på matchen – som det största jublet bröt ut. Applåderna och skriken ville aldrig ta slut, och det var tydligt att Lidström var tagen av stunden. Vilken oerhört mäktig hyllning till två av våra allra största!

LÄS MER: Mika Zibanejads dundersuccé i natt – gjorde årets första mål och blev hjälte efter stora förvirringen

Få våra nyhetsbrev!