Mika Zibanejads dundersuccé i natt – gjorde årets första mål och blev hjälte efter stora förvirringen

Mika Zibanejads dundersuccé i natt – gjorde årets första mål och blev hjälte efter stora förvirringen

Ett nytt monsterkontrakt.
Nu har Mika Zibanejad öppnat målkontot för säsongen.
Stjärnan blev stor hjälte mot Toronto.

Mika Zibanejad har växt fram som Rangers kanske viktigaste spelare de senaste säsongerna, så det var därför inte särskilt förvånande att han tidigare under hösten fick en rejäl kontraktsförlängning, redan ett år innan hans nuvarande avtal löper ut. Den nya påskrivningen gör att svensken kommer att tillhöra Rangers i hela nio år till, och det ger ju såklart en hel del pengar också.

Stor hjälte

Dessutom så har Zibanejad utsetts till en av klubbens assisterande lagkaptener, och nu har svensken verkligen börjat betala tillbaka för förtroendet. Under de tre inledande matcherna i NHL så hade Zibanejad svarat för tre framspelningar, men i natt så öppnade han även målkontot för årets säsong.

Mika Zibanejad, NHL
200305 New York Rangers Mika Zibanejad during a regular season NHL game between New York Rangers and Washington Capitals on March 5, 2020 in New York. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88126

Zibanejad skickade iväg ett skott i det förväntade toppmötet mot Toronto Maple Leafs, som vid första anblick såg ut att ta i stolpen, men efter granskning så stod det klart att det att han gjort sitt första mål för säsongen, och det betydde även 1-0 för Rangers i matchen. En märklig situation, men en skön islossning för stjärnan.

– Ja, först var jag även själv lite osäker på om den gick in, men alla på bänken sa att det var mål, säger Zibanejad till Aftonbladet

– Självklart var det jätteskönt att få göra ett.

”Vill inte tänka på det…”

Zibanejad var dock inte färdig för dagen. Toronto lyckades kvittera och 1-1 betydde att matchen gick vidare till förlängning – där Zibanejad den här gången agerade framspelare till Artemi Panarin, som sköt in avgörande 2-1. Två poäng för Rangers, och två poäng i matchen för Zibanejad, som fortsätter att dominera poängmässigt.

Mika Zibanejad, New York Rangers
180403 Rangers Mika Zibanejad under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 3 april 2018 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87670

Zibanejad blev dock ”rånad” från hjälterollen av den suveräne målvakten Igor Shesterkin, Henrik Lundqvists efterträdare, som svarade för hela 40 räddningar i matchen.

– Jag tycker inte vi spelade bra nog under stora delar av matchen och hade vi inte haft Igor så vill jag inte tänka på vad som hade hänt. Men när allt summeras så fick vi två poäng och kan gå vidare från detta, det var en bra läxa för oss, säger Zibanejad till NHL.

LÄS MER: Ärkebusen avslöjar nu – han är lättast att få ur balans i hela SHL: ”Kommit under hans skinn några gånger…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!