Ärkebusen avslöjar nu – han är lättast att få ur balans i hela SHL: ”Kommit under hans skinn några gånger…”

Han är SHL:s allra största buse.
Nu avslöjar Emil Sylvegård vem han tycker är lättast att få ur balans i ligan.
– Han har jag kommit under skinnet på några gånger.

Emil Sylvegård är förvisso en poänggörare av rang och högt uppskattad av såväl lagkamrater, ledare och fans. Men det han gjort sig mest känd för under sina år i SHL är sin fysik, och hur han alltid är en klassisk retsticka som aldrig lämnar sina motståndare i fred. Han har dessutom, i en stor spelarenkät, pekats ut som den fulaste spelaren i ligan.

Avslöjar lättaste att psyka

Emil Sylvegård är, utan tvekan, den spelare i SHL som man oftast kan se försöka provocera och psyka motståndare under uppvärmning och match. Det är inte sällan han hamnar i ordentliga dispyter – som i helgen då forwarden fick matchstraff för ett slagsmål efter Malmös derby mot Rögle.

210918 Malmö Redhawks Emil Sylvegård under uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Färjestad den 18 september 2021 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Frågan är då vem den 28-årige skåningen tycker är lättast att försöka få ur balans i ligan. I hockeypodden Släpp Sargen berättar han:

– Robin Kovacs (Örebro) har jag kommit under skinnet på några gånger, tycker jag. Jag säger nog han.

”Joel kan vara rolig…”

I podden får han dessutom en rak om vem han tycker är roligaste att vara på, när det kommer till psykningarna.

– Dick Axelsson var ju jäkligt rolig att vara på – det måste jag säga. Det är synd att han slutade. (Mathias) Bromé har varit ganska rolig och stundtals kan även Joel Lundqvist vara ganska rolig. Det finns några stycken, men allt beror också på hur matchen ser ut och vad som händer. Ligger man under med 3–0 så skrattar de bara åt en – men är det en jämn match, eller att man leder, så kan det alltid brinna till lite extra för dem.

210918 Malmö Redhawks Emil Sylvegård under uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Färjestad den 18 september 2021 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Han får dessutom förklara vad det egentligen är han säger ute på isen.

– Oftast så säger jag inte så mycket. Jag bara står där och kollar lite – det har blivit en liten rutin, men jag har märkt att folk stör sig så sjukt mycket på det. Det var någon gång förra året då vi mötte Oskarshamn och nu när jag har Lance Bouma i mitt lag så sa han att ”det enda vi pratade om när vi gick in var om den där idioten som stöd på rödlinjen, vem fan tror han att han är?”. Jag bara skrattade åt det. De fokuserade så mycket på mig och jag bara njuter av det. Nu har jag kommit så långt att det räcker nästan att jag bara är där så blir folk irriterade. Förr fick man jobba lite mer för det.

Sylvegård menar att en hel del nog tror att han är ett bråkigt svin även utanför hockeyn.

– Det är en jäkla skillnad vilken person jag är ute på isen och vem jag är privat. Det är i stort sett natt och dag.

LÄS MER: Svensken tvingades avsluta karriären i förtid – går nu till ilsken attack mot NHL-laget(!): ”Jag fick inte ens…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!