Svensken tvingades avsluta karriären i förtid – går nu till ilsken attack mot NHL-laget(!): ”Jag fick inte ens…”

Han tvingades avsluta karriären i förtid.
Nu rasar han mot sin förra NHL-klubb.
– Jag fick inte ens träffa en läkare, säger han i Viasat.

Anders Nilsson var på väg mot något av ett genombrott i NHL, efter att ha haft det tungt i Vancouver Canucks. Han hamnade i stället i Ottawa Senators, där han spela bra när han väl fick chansen, men plötsligt tog skadorna över. Han tvingades till en början att ta en paus på grund av en hjärnskakning.

Ilskan mot NHL-klubben

Men i somras meddelade han dessvärre att karriären är över, då hjärnskakningarna han ådrog sig är för allvarliga för att kunna återvända ifrån. När han la benskydden på hyllan kunde han se tillbaka på över 130 spelade matcher i världens bästa liga, samt VM-guld med Tre Kronor.

Anders Nilsson, Luleå
180521 målvakt Anders Nilsson firar VM-guldet i Kungsträdgården dagen efter finalen i ishockey-VM den 21 maj 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Men Anders Nilsson hade gärna fortsatt spela, och det var inte direkt hans plan att avsluta karriären så tidigt. Han var bara 31 år gammal när han meddelade att han spelade sin sista match, och när han i helgen deltog i Viasats NHL-studio så talade han öppet och ärligt om vad som föranledde det.

– Jag hade hoppats spela fem sex år till i alla fall, säger han i Viasat.

”Då var det slutet”

Under de senaste månaderna har allt fler vittnat om hur NHL-klubbarna mörklägger skador, och hindrar spelare från att göra ingrepp och behandlingar för att motverka skador och sjukdomar. Anders Nilsson har varit med om samma sak, och menar nu att Ottawa Senators inte direkt var det bästa stödet när han fick sin hjärnskakning förra året.

– Jag åkte på en riktigt smäll två månader innan jag fick min ”offentliga” hjärnskakning. Men klubben mörkare ner det, och sa jag inte hade hjärnskakning. Har du inte ont i huvudet har du inte hjärnskakning, sa dem, säger han.

Anders Nilsson, Luleå
181218 Goalkeeper Anders Nilsson of Vancouver Canucks ahead of the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87813

Anders Nilsson menar att just det beslutet, att han inte fick träffa en läkare, kan ha varit det som ödelade karriären.

– Det var sjukgymnasten jag pratade med, jag fick inte ens träffa en läkare. Med facit i hand hade jag hjärnskakning då, spelade vidare, fick ett skott till – och det var slut på karriären, säger han.

LÄS MER: Förre NHL-spelaren dog, bara 31 år gammal – nu chockas frun av dödsorsaken: ”Är väldigt svårt att ta in”

Få våra nyhetsbrev!