Förre NHL-spelaren dog, bara 31 år gammal – nu chockas frun av dödsorsaken: ”Är väldigt svårt att ta in”

Förre NHL-spelaren Jimmy Hayes dog tidigare under året, bara 31 år gammal.
Nu är dödsorsaken offentliggjord – och den överrumplade hans fru.
– Det är väldigt svårt att ta in, säger hon.

Det var under sommaren som hockeyvärlden plötsligt möttes av stor sorg då beskedet kom att Jimmy Hayes gått bort, bara 31 år gamma. Under sin tid inom världseliten så blev det bland annat spel i Chicago Blackhawks, Florida Panthers, Boston Bruins och New Jersey Devils, och framför allt så hyllades han ofta av ledare och gamla lagkamrater för hur han var i omklädningsrummet, och som vän och ledare.

Avslöjar sanningen

Jimmy Hayes hittades död i sitt hem och hittills har dödsorsaken varit okänd. Familjen har dock trott att det rörde sig om ett hjärtfel eller hjärtstillestånd, men under fredagen så fick familjen reda på vad obduktionen visade, och det lämnade familjen i chock.

FILE – In this Jan. 13, 2016, file photo, Boston Bruins’ Jimmy Hayes looks on during an NHL hockey game against the Philadelphia Flyers in Philadelphia. Hayes, who won a hockey national championship at Boston College and went on to play seven seasons with four teams in the NHL, has died. He was 31. The cause of death was not immediately available, according to the Boston Globe. (AP Photo/Tom Mihalek, File)

Jimmy Hayes fru och pappa har nu, till nordamerikansk media, gått ut med anledningen för att hjälpa andra. Obduktionen visade nämligen att Hayes hade både fentanyl och kokain i blodet vid dödsfallet.

– Jag var helt säker på att det här inte hade någonting med droger att göra. Jag trodde att han dog av en hjärtattack eller något annat icke drogrelaterat. Han visade inga som helst tecken på något missbruk i hemmet. Det här är väldigt svårt att ta in, säger hon, enligt Aftonbladet.

”De här grejerna är starka…”

Jimmy Hayes familj hade själv inte misstänkt eller upptäckt något märkligt i hans beteende, och han var en älskad familjefar som bara dagar innan det tragiska la upp bilder på sociala medier från sin sons tvåårs-kalas.

Hans pappa hade dock sina aningar, och hade sträckt ut en hand.

– Jag har själv varit en missbrukare. Jag är ren sedan många år tillbaka, men jag vet hur kraftfulla de här preparaten är. För ungefär 1,5 år sedan började jag märka av en förändring i Jimmys beteende och då konfronterade jag honom. Han hade varit skadad och börjat ta värktabletter och de är väldigt starka. Tre veckor senare ringde han mig och sa: ”Pappa, jag är fast. Jag har börjat ta de här tabletterna och kan inte sluta”. Vi såg till att han fick hjälp och jag trodde han hade tagit sig ur det men som sagt, de här grejerna är starka, säger han.

Foto: Instagram

Under den senaste månaden har en jättedebatt blossat upp i NHL om hur klubbarna ofta är frikostiga när det kommer till att ge sina spelare tabletter och smärtstillande. Hayes menar att pillerna han vande sig att käka för att motverka smärtor och skador under karriären var för svåra att sluta med, och det är därför familjen nu väljer att gå ut med vad obduktionen visade.

– Jag vill inte att min son ska bli stämplad som en knarkare, för det var han inte. Han var en fantastisk människa, vilket alla i hans närhet kan intyga. Men om hans historia kan rädda någon annan människas liv så är det en seger i sig, säger pappan Kevin.

LÄS MER: Avslöjar nu okända sanningen efter alla år – om stora grusattacken(!) i SHL: ”Vi var riktiga grisar…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!