Avslöjar nu okända sanningen efter alla år – om stora grusattacken(!) i SHL: ”Vi var riktiga grisar…”

Det var händelsen som skakade SHL.
Nu avslöjar Emil Sylvegård okända detaljer om den stora grusattacken mot Frölunda.
– Vi hade ett riktigt grislag då, säger profilen i podcasten Släpp Sargen.

Kvartsfinalserien mellan Luleå och Frölunda 2015 var verkligen stekhet, och innehöll det mesta. Matcherna var högkvalitativa, jämna – och det gick verkligen att ta på stämningen och känslorna mellan spelarna. Det var bråkigt, stökigt – och allt kulminerade när Frölunda inför en bortamatch möttes av grus i spelargången.

Okända sanningen

Syftet var, så klart, att sabotera göteborgarnas skridskor, och de lyckades också då det krävdes flera omslipningar innan pucken släpptes. Det kom direkt uppgifter om att det var hemmalaget Luleå och spelare där som låg bakom sabotaget, men detaljerna om det hela har hittills varit relativt okända.

150314 Någon hade kastat in grus i bortalagets spelargång under kvartsfinal två i ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Förlunda den 14 mars 2015 i Luleå. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN

I podcasten Släpp Sargen berättar nu Emil Sylvegård, som då spelade i LHF, om det tidigare okända spelet bakom det omtalade sabotaget för drygt sex och ett halvt år sedan.

– Jag och (Jonathan) Granström hade tagit två gruskoppar. ”Grana” tog deras spelargång och så skulle jag ta deras (Frölundas) spelarbås. De ser ju då att ”Grana” har något som han har kastat ut, så jag åker ju runt hela introt med en kopp grus i ena handen. Jag kan inte kasta in det i deras bås för deras materialare har sett att vi gör någonting så de står och kollar på mig hela tiden. Det var lite roliga saker som hände, säger han.

”Hade ett riktigt grislag”

Sylvegård berättar att det var ett lag bestående av busar, som gjorde allt för att vinna.

– Det var jäkligt roligt. Det var en jäkligt rolig serie. Vi hade ett riktigt grislag då. Jag kommer ihåg att (Joakim) Fagervall (huvudtränare) sa till oss att ”ni gör vad som krävs för att vinna den här serien”. Jag, ”Grana” och ”Ledda” (Per Ledin) gick ju i gång på det.

151228 Luleås Emil Sylvegård under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Växjö den 28 december 2015 i Luleå. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN

Sylvegård avslöjar även vem som var huvudpersonen i det hela.

– Granström har ju haft massor av skit för sig, så han gick hem till sig för att samla grus och kom tillbaka med det. ”Nu har vi grus”. Det är roligt när det händer något vid sidan av också. Vilka minnen! Man saknar den tiden!

Du ska inte ställa till med något liknande den här säsongen då?

– Jag önskar att jag kunde göra det, men man blir lite mesig nu för tiden för det är så mycket böter och skit, men jag har ju ”Mackan” (Marcus Sylvegård) med mig nu också så vi ska kanske kunna skapa något här.

LÄS MER: Här överraskas Lundqvist av förre målvaktskollegans underbara skämt – mitt under svenskens expertdebut

Få våra nyhetsbrev!