Här överraskas Lundqvist av förre målvaktskollegans underbara skämt – mitt under svenskens expertdebut

Henrik Lundqvist gjorde debut som expert.
Då överraskades han – av ett klockrent skämt från sin gamle målvaktskollega.

Henrik Lundqvist var ansiktet utåt för hela New York Rangers organisation under 15 säsonger, då han dessutom var en av hela världens bästa målvakter. Det var ett tungt besked för Lundqvist att avsluta karriären, för vilket han tvingades på grund av ett hjärtproblem som uppdagades.

Klockrena skämtet

Men Lundqvist har inte släppt hockeyn helt, och i går natt, då Rangers begick hemmapremiär hemma mot Dallas Stars, så gjorde Lundqvist debut som expert i tv för Madison Square Gardens egna tv-produktion. Den svenske målvaktsikonen hade sällskap i studion av en programledare, samt den förre målvakten Steve Valiquette, som var målvakt i Rangers-organisationen under mestadelen av sin karriär.

Foto: Twitter

Steve Valiquette var då, precis som alla andra målvakter under tiden då Lundqvist var målvakt i Rangers, tydlig andramålvakt och under tiden i Rangers så fick han mer sitta i båset än vara på isen, då det inte var det lättaste som fanns att peta ”King Henrik”. Och när Lundqvist gjorde debut i studion som expert så var det just det som Valiquette skämtade om.

”Som jag varit i en tidsmaskin!”

När kamerorna slogs på så satt nämligen Valiquette i studion med keps på, och en handduk virad runt halsen, precis som en andramålvakt ofta gör när de sitter i båset under matcherna, och alltså precis som Steve Valiquette så ofta satt under tiden Lundqvist briljerade på isen för Rangers.

– Det var precis så här det såg ut under några år, med Henrik Lundqvist i mitten och i centrum, och Steve Valiquette vid sidan med keps och handduk på. Vi ville bara att du skulle känna dig bekväm och som hemma, säger programledaren.

Foto: Twitter

Henrik Lundqvist följde även med på skämtet, och svarade kvickt:

– Det känns precis som att jag precis klivit ut från en tidsmaskin! Steve med en handduk, och en möjlighet att prata om lite Rangers-hockey med alla fansen hemma. Det känns bra och tack för att jag får den här chansen, säger han.

LÄS MER: Jättekritiken efter matchstraffet i SHL – experten rasar mot beslutet: ”Tappar lusten att se på den här skiten”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!