Jättekritiken efter matchstraffet i SHL – experten rasar mot beslutet: ”Tappar lusten att se på den här skiten”

Rögle fick matchstraff mot Frölunda.
Då rasade Sanny Lindström.
– Jag tappar fan lusten att se på den här skiten, säger experten.

Två topplag i kamp om tre viktiga poäng då Rögle gästade Frölunda i Göteborg. Ställningen var 1-1 i matchen när stjärnan Leon Bristedt visades ut för en tackling på Ryan Lasch. Men domarna nöjde sig inte med det.

”Tappar lusten att se på skiten”

Efter en videogranskning konstaterades det i stället att Bristedt fick fem minuter plus matchstraff, och Frölunda, som inför matchen mot Rögle visade upp helt sanslösa siffror i just powerplay, fick en gyllene chans att dra ifrån i matchen. Men hur var det egentligen med domslutet? På sociala medier tycktes alla överens om att det var billigt dömt, och i C Mores studio var känslorna heta.

Foto: Twitter

Sanny Lindström reagerade hårdast av samtliga, och rasade mot domslutet.

– Det är jättemärkligt, det är inte ens en utvisning. Det är väldigt dåligt, det här ska inte vara matchstraff i hockey. Jag har suttit i den här stolen och försvarat domarna, att det går fort ute på isen och man ska fatta beslut snabbt. Men nu har de en möjlighet att kolla på bilderna i efterhand, precis som oss andra. Det är ingen högfart och axeln är nere. Jag tappar fan lusten att se på den här skiten. Jag blir så förbannad att ta ett matchstraff, säger han.

”Jag lider med Rögle”

Sanny Lindström har ofta talat öppet om hur mycket han avskyr huvudtacklingar, då han själv drabbades av flera hjärnskakningar.

– Jag har värnat om det fysiska spelet och att man skyddar huvudet, kanske mest på grund av min bakgrund. Jag kanske ha stått för mycket på den sidan. Det här är inte ens en utvisning, inte ett matchstraff. När man får möjlighet att titta på video. Det är så fruktansvärt dåligt. Jag lider med Rögle som får spela fem minuter boxplay mot Sveriges bästa PP-lag.

211014 Frölundas Patrik Carlsson i diskussion med Rögles Leon Bristedt efter en tackling under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Rögle den 14 oktober 2021 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Även Roger Rönnberg, tränare i Frölunda, medgav efteråt att matchstraffet var för hårt utdömt.

– Jag har sett tacklingen två tre gånger och tycker att det är en tackling rakt framifrån. Det är inte dom tacklingarna vi ska jaga i svensk hockey, säger han.

LÄS MER: Svenskens sagolika NHL-debut i natt – blev målskytt med sitt allra första avslut i ligan: ”Det är en dröm”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!