Svenskens sagolika NHL-debut i natt – blev målskytt med sitt allra första avslut i ligan: ”Det är en dröm”

Det finns debuter, och så finns det Jacob Petersons match i natt.
Den svenske supertalangen gjorde mål mot New York Rangers – med sitt allra första skott någonsin i NHL.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han.

Det är någonting som alla spelare drömmer om, men många får vänta länge på att näta för första gången i ligan, och det är självklart någonting som alla, särskilt forwards, tänker på. Det där speciella ögonblicket då man faktiskt gjort mål i det som är världens bästa liga i ishockey.

Otroliga debuten

Men för Jacob Peterson, som förra året gjorde braksuccé med Färjestad i SHL och var en av Sveriges stora utropstecken i ligan, så hann det nog inte bli så många tankar om när målet skulle komma, för det kom verkligen… direkt. Inför säsongen har mycket av snacket handlat om svenska talanger som Lucas Raymond och William Eklund, men ingen bräcker Peterson när det kommer till sin debut.

Dallas Stars right wing Denis Gurianov (34) congratulates Jacob Peterson after Peterson’s goal against the Colorado Avalanche during the third period of a preseason NHL hockey game in Denver, Saturday, Oct. 9, 2021. Colorado won 4-2. (AP Photo/Joe Mahoney)

Han klev rätt in i Dallas Stars uppställning i den mäktiga bortamatchen mot New York Rangers – och i slutet av den första perioden smällde det. Svensken snodde en puck av en annan uppsnackad svensk talang, Nils Lundkvist, och utnyttjade friläget med en backhand i nät.

– Det kändes otroligt. Det var kul att göra mitt första mål, och inte direkt något jag hade räknat med i min första match. Det var en dröm som går i uppfyllelse och något jag har tänkt på sedan jag var barn, säger han till media efteråt.

Hyllas av superstjärnan

Peterson fick spela hela 16:35 i sin debutmatch, och fick bland annat chansen i förlängningen och i lagets powerplay-formation. Efteråt hyllades han stort.

– Jag är väldigt glad för hans skull, men jag var heller aldrig orolig. Jag tror att det syntes hur mycket vi litar på honom redan från det första bytet, och att han sen får starta i förlängningen. Han har förtjänat det, säger megastjärnan Joe Pavelski.

Foto: Twitter

Och på tal om förtroende… Peterson fick chansen i samma kedja som just Joe Pavelski, en absolut nyckelfigur i Stars som förra säsongen snittade nästan en poäng per match.

– Jag får självförtroende av det och det hjälper mig mycket. Det är bra spelare och det blir enkelt att spela med sådana killar. De hjälper mig mycket, säger han.

LÄS MER: NHL-stjärnan John Klingberg avslöjar nu – så fick han sin kända glugg: ”Kommer vara tandlös länge…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!