NHL-stjärnan John Klingberg avslöjar nu – så fick han sin kända glugg: ”Kommer vara tandlös länge...”

NHL-stjärnan John Klingberg avslöjar nu – så fick han sin kända glugg: ”Kommer vara tandlös länge…”

Det gör ont att spela hockey.
Nu avslöjar John Klingberg bakgrunden till sin kända glugg.
– Jag kommer vara tandlös länge, säger han.

John Klingberg är en av våra allra största stjärnor borta i Nordamerika, och extremt omtyckt och uppskattad av Dallas Stars-organisationen och fansen till klubben. Förra säsongen gjorde han hela 36 poäng på 56 spelade matcher, och det råder inga tvivel om vilken otrolig nyckelspelare han är för Stars.

Avslöjar anledningen

John Klingberg har dessutom hunnit med att vinna två VM-guld med Tre kronor, samt ett SM-guld och ett JVM-guld. Men det är inte bara därför Klingberg blivit så omtyckt. Backen har dessutom hyllats för sin personlighet utanför isen, då han ofta har ett leende på läpparna – vilket även visar en mycket känd glugg i munnen.

170503 Carl Klingberg och John Klingberg poserar för porträtt under en pressträff med Sveriges Ishockeylandslag den 3 maj 2017 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Nu berättar John Klingberg hur det gick till när han fick luckan mellan tänderna.

– Jag skulle göra en open ice-tackling och han (motståndaren) såg mig inte så han tog upp klubben så det blev en crosschecking. Jag hoppas ju att jag ska spela i minst 8-10 år till så under tiden vill jag ha en lösning, men jag tror att jag kommer vara tandlös länge, säger Dallas-stjärnan i tv-programmet ”Wikegård vs”, som sänds på torsdagskvällen, enligt Expressen.

”Varit så länge nu”

Klingberg säger att han ibland kör en liten tillfällig lösning på tänderna, men hittills har han alltså inte lagat eller satt in några proteser.

– Det har varit så länge nu. Jag har haft en lösning och det är att limma fast tänderna. Det kallas för brygga, men problemet är att de släpper efter ett tag och den här gången åkte de ut precis innan du kom, säger John Klingberg till Wikegård.

170503 Sveriges John Klingberg under Sveriges ishockeylandslags träning inför ishockey-VM den 3 maj 2017 i Köln. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

John Klingbergs Dallas Stars gick till Stanley Cup-final för bara två år sedan men hade det lite tyngre ifjol. Man har dock en bra blandning av etablerade världsstjärnor, och yngre spännande förmågor, och även den här säsongen tippas man högt av experter.

LÄS MER: Henrik Lundqvist avslöjar nu sitt helt nya jobb – börjar redan den här veckan: ”Nu är det dags!”

Få våra nyhetsbrev!