När Bert Robertsson blev som besatt – och pepprade SHL-domaren med SMS: ”Då var han besvärlig…”

Bert Robertsson är känd för att visa starka känslor i båset.
Nu avslöjar SHL-domaren Jan Sandström att han kunde få mängder av SMS efter att ha dömt tränarprofilen.
– Han var en otrolig nörd på allt runt just domarfrågor, säger Sandström i podcasten ”Släpp Sargen”.

Bert Robertsson är en av Sveriges stora tränarprofiler och han har många år bakom sig i just hockeyns tjänst. Redan som spelare var han framgångsrik och spelade bland annat flera säsonger i Nordamerika, men efter karriären gjorde han sig kanske ett än större namn då han tränat klubbar som Skellefteå och Linköping.

”Han var besvärlig…”

Robertsson har nu lämnat för tränaruppdrag utomlands, men under sina år i Sverige så var han starkt förknippad med att visa känslor, och han var aldrig rädd för att säga vad han tyckte och tänkte om saker. Och Robertsson hade dessutom ofta synpunkter kring domslut på isen.

200218 Linköpings tränare Bert Robertsson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Linköping den 18 februari 2020 i Gävle. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

I podcasten Släpp Sargen berättar SHL-linjedomaren Jan Sandström om vilka coacher som varit jobbigast att ha att göra med genom åren. En som han då lyfter fram lite extra är just Bert Robertsson.

– Han var besvärlig. Från honom kunde det hagla fem, tio SMS på kvällen. ”Varför tar ni den här utvisningen?” och så där. Man hann knappt sätta sig i bilen innan det rullade in ett SMS. Han kunde ringa ibland och fråga om det var någon offside, eller (spel med) sex man, eller varför vi hade gjort si eller så, säger Sandström.

”En otrolig nörd”

Jan Sandström menar dock att Robertssons SMS i förstahand berodde på ett stort intresse kring just domarfrågor.

– Han var en otrolig nörd på allt runt just domarfrågor – och hur han tyckte att vi skulle utveckla svensk hockey.

201015 Linköpings tränare Bert Robertsson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Djurgården den 15 oktober 2020 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Sandström får sedan en rak fråga, med glimten i ögat, kring huruvida Robertsson var inbjuden till domarnas kickoff.

– Nej, helst inte, men jag tror de söker någon domarchef nu på SIF (Svenska Ishockeyförbundet). Hade inte han fått jobb utomlands så hade det ju kanske passat utmärkt för honom att söka det.

LÄS MER: Niklas Wikegård avslöjar nu den fina anledningen –bakom den nya looken: ”Det är en hyllning till honom”

Få våra nyhetsbrev!