Niklas Wikegård avslöjar nu den fina anledningen –bakom den nya looken: ”Det är en hyllning till honom”

Niklas Wikegård har odlat skägg.
Nu avslöjar han att det är en hyllning till sin bortgångne pappa.
– Jag tänker väldigt mycket på honom, säger Wikegård i podcasten Hockeypuls.

Niklas Wikegård är inte direkt ett nytt ansikte för den vana hockeypubliken. Nuförtiden är det svårt att tänka sig en SHL-sändning utan honom, och år efter år krigar han på som expert, såväl som kommentator och i studion, som vid båset för att intervjua spelare och ledare.

Hyllningen – med skägget

Wikegård är en av Sveriges mest omtyckta experter med sin raka framtoning och för att han aldrig tvekar på att säga vad han tycker och tänker. Men i år så är det en något förändrad Wikegård vi har fått se i tv-rutan. Experten har nämligen, för första gången under hans många år i rampljuset, odlat skägg.

210918 Cmores expert Niklas Wikegård inför ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Färjestad den 18 september 2021 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Nu avslöjar han att det hela är en hyllning till sin pappa Arne Wikegård, som dog 2017.

– Pappa hade mustasch och jag tänker väldigt mycket på honom. Han stod för många bra saker, tycker jag. Ordning och reda. Han pratade klarspråk. Det var mycket hjärta. Och jag saknar min farsa jättemycket, så det här (pekar på skägget) får bli en liten hyllning till farsan och hans jättesnygga mustasch, säger han i podcasten Hockeypuls.

”Kroppen stängde ned”

Arne Wikegård drabbades av den ovanliga sjukdomen lungfibros.

– Lungorna stelnar och sedan dör man av andnöd. Det måste vara bland det läskigaste man kan råka ut för. Farsan fick det och sakta men säkert gick det utför. Mamma fick slita hårt och det var framför allt jättetråkigt för alla runtomkring och speciellt pappa, då han var klar i huvudet men kroppen stängde ned, säger Niklas Wikegård.

211002 Cmores expert Niklas Wikegård tar selfies med fans inför ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Skellefteå den 2 oktober 2021 i Linköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

Och nu får alltså skägget agera som en hyllning till pappan, men det var inte helt enkelt för Niklas att visa sig ute med sin nya look.

– Jag har nog aldrig tillåtit mig själv att spara ut de här ”Shaggy”-stråna som jag haft. Jag har rakat mig två gånger i veckan för att jag tycker att det ser för taskigt ut med dålig skäggväxt, men jag var i stugan och det gick över den här gränsen – tre-fyra veckor – och jag tänkte att jag kunde gå runt där i stugan och skrota runt med det. Efter en och en halv månad började det se ut som något som påminner om ett skägg, så det hängde kvar. En mental spärr var ”ska jag gå ut och träffa folk så här?”, en annan var ”ska jag sätta mig i tv så här?”. Nu har jag tagit mig över de spärrarna, säger han.

LÄS MER: Vegas galna intro i natt som chockade NHL-publiken: ”Aldrig sett något liknande”

Få våra nyhetsbrev!