När ärkebusen Sean Avery fick tränaren(!) att panikbyta frisyr – med fem helt sjuka ord mitt under matchen

När ärkebusen Sean Avery fick tränaren(!) att panikbyta frisyr – med fem helt sjuka ord mitt under matchen

Sean Avery var en klassisk dåre.
Nu avslöjar Robin Figren att ärkebusen en gång trashtalkade en tränare så hårt – att han ändrade frisyr(!).
– Jag tycker att det är fantastiskt kul, säger Figren i podcasten Släpp Sargen.

När man pratar om ökända ärkebusar inom NHL så är det omöjligt att utelämna Sean Avery i diskussionen. Få spelare – i hela historien – har varit så bra på att reta gallfeber på sina motståndare, och hade han väl bestämt sig för att bryta ner en motståndare, då lyckades han oftast. Det kunde handla om snack – eller rent våld.

Sköna trashtalket

Under karriären hann Avery med spel i bland annat Detroit och New York Rangers, med vilka han framför allt är förknippade med. Avery var kanske inte den bästa poänggöraren, men blev ändå ofta rejält omtalad för hur han betedde sig på isen. Och ofta var det inte särskilt smickrande…

110930 Ishockey, NHL Premiere Challenge, Frölunda – New York Rangers: Sean Avery, New York Rangers, skada, blod. © Bildbyrån

I podcasten Släpp Sargen berättar SHL-profilen Robin Figren om en incident han hörde om under sin tid i AHL-klubben Bridgeport Sound Tigers. Lagets tidigare tränare Jack Capuano, som senare även skulle ta över New York Islanders i NHL, hade hamnat i ett bråk med Sean Avery när den ökände superprofilen var nedskickat till Rangers farmarlag säsongen 08/09.

– Det var ett ganska laddat möte. Lite speciellt att han (Avery) var med och så – det var en ”happening”, liksom. Då hade det hänt någonting. Avery hade varit med i något halvslagsmål framför båset, varpå Jack Capuano hade börjat gapa på honom. ”Fuck you, Avery” och lite så, säger Figren.

Tränaren panikklippte sig

Det gillade inte Avery – som blixtsnabbt kom med en kontring om tränarens frisyr.

– Då hade Avery vänt sig om till honom (Capuano), titta på honom och sagt ”sweet mullet (hockeyfrilla), you fat fuck!” – och sedan bara åkt därifrån, haha!

– Och han (Capuano) hade alltså en av de fulaste hockeyfrillorna som kanske någonsin har skådats. 

110113 Ishockey, NHL, New York Rangers – Vancouver Canucks: Sean Avery, New York Rangers. © Bildbyrån

Men sedan hände något oväntat. När Capuano kom till hallen dagen efter så var han förändrad…

– Inget mer med det, men vad tror du händer dagen efter? Jo, Jack Capuano kommer ner till hallen – nyklippt! Han hade då klippt sig – helt sant. Den satt precis där den skulle – då rök hockeyfrillan! Jag tycker att det är fantastiskt kul!

LÄS MER: Mika Zibanejads helt oväntade möte med Ronaldinho(!) – som fick honom att tappa det helt: ”Det coolaste…”

Få våra nyhetsbrev!