Mika Zibanejads helt oväntade möte med Ronaldinho(!) – som fick honom att tappa det helt: ”Det coolaste…”

Mika Zibanejad är en superstjärna i New York.
Men till och med svensken blev rejält starstruck – när han plötsligt stod öga mot öga mot Ronaldinho(!).
– Då tappar jag det helt, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Mika Zibanejad har visserligen varit ordinarie och framstående i NHL undr många, många år – men den statusen han fått under de senaste säsongerna är på en helt ny nivå. Svensken har växt fram som en riktig nyckelspelare för New York Rangers, och har dessutom blivit en poängspelare av rang.

Mötet med Ronaldinho

Zibanejad är omåttligt populär bland Rangers fans, och det var därför inte särskilt förvånande att han i helgen skrev på ett nytt avtal som kommer hålla honom i kvar i klubben i ytterligare åtta år. Zibanejad har flera gånger berättat om hur mycket han trivs i staden, och det kommer nog inte bli sämre med sitt nya monsteravtal i bagaget.

Mika Zibanejad, New York Rangers
180403 Rangers Mika Zibanejad under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 3 april 2018 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87670

Mika Zibanejad har upplevt massor under sina snart tio år i Nordamerika – och då pratar vi inte bara om matcher och NHL. I hockeypodden Släpp Sargen berättar New York Rangers-stjärnan nu om den kanske häftigaste händelsen utanför isen. Det var på en konsert 2016 med Kanye West på Madison Square Garden.

– Då var Kim Kardashian och alla de där. Det blev helt tyst, folk pekade – och de gick precis förbi oss. Jag tänkte inte lika mycket på det, jag är inte ett så stort fan av dem så. De gick förbi och så skulle Kanye precis gå på, introt började, så stod det någon kille med en sådan där nätmössa framför mig. Jag tänkte bara ”ställ dig inte där”.

”Jag tappade det”

Men det visade sig vara en riktig idol.

– Jag ser att alla fokuserar på de andra, men så vänder han sig om. Då tappar jag det helt – för då är det Ronaldinho som står framför mig. Då tänkte jag bara ”vet du vad, du får stå där hur länge du vill”! Det var något av det coolaste jag varit med om. Speciellt eftersom det var något av det första som hände i New York. Det är något som jag alltid kommer ta med mig. Fotboll är ju kanske inte så stort i USA, men Ronaldinho var nog större för mig än vad Kardashians var för dem. Det var kul!

Ronaldinho, comeback
180715 Ronaldinho of Brazil prior to the FIFA World Cup final match between France and Croatia on July 15, 2018 in Moscow. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92087

Ronaldinho anses av många vara en av tidernas främsta fotbollsspelare, och han var under sin tid i världstoppen känd för sin kreativitet och att han alltid spelade med ett leende på läpparna.

Mika Zibanejads nya kontrakt ger honom närmare 600 miljoner kronor, och sträcker sig alltså över hela åtta år.

LÄS MER: Mika Zibanejads första ord efter nya monsterkontraktet – så otroligt mycket tjänar svensken nu: ‘Drömt om det’

Få våra nyhetsbrev!