Mika Zibanejads första ord efter nya monsterkontraktet – så otroligt mycket tjänar svensken nu: ‘Drömt om det’

Mika Zibanejad blir New York Rangers trogen.
Och med sitt nya monsteravtal – på hela åtta år – så blir han en av NHL:s bäst betalda spelare.
– Såna här kontrakt har jag sett andra signera genom åren och bara drömt om för egen del, säger han.

Mika Zibanejad har under de senaste säsongerna växt fram som en av NHL:s mest pålitliga centrar och han är enormt uppskattad av Rangers-organisationen. Att han skulle bli kvar i klubben är inte särskilt förvånande, men att beskedet kommer nu var det inte många som räknade med.

Nya superavtalet

Zibanejad hade ett helt år kvar på sitt nuvarande kontrakt, men för att vara på den säkra sidan så meddelade Rangers i helgen att man kommit överens om ett nytt avtal, som börjar gälla i sommar, och det är inget futtigt sådant. Zibanejad har skrivit på för sanslösa åtta år till i klubben, och kommer att bli en av de bäst betalda spelarna i ligan.

Mika Zibanejad, New York Rangers
200305 New York Rangers Mika Zibanejad (R) celebrates with Marc Staal (L) after scoring 6-5 in overtime during a regular season NHL game between New York Rangers and Washington Capitals on March 5, 2020 in New York. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88126

Kontraktet ger nämligen hela 592(!) miljoner kronor, vilket i genomsnitt ger 8.5 miljoner dollar per säsong.

– Jag vet nästan inte hur jag ska uttrycka mig, men jag är givetvis väldigt nöjd. Det här är definitivt en dag jag inte kommer att glömma, säger Zibanejad till Aftonbladet, och fortsätter:

– Såna här kontrakt har jag sett andra signera genom åren och bara drömt om för egen del. Naturligtvis känns det helt fantastiskt.

”Det unnar jag mig”

New York Rangers har efter ett par tunga säsonger någonting väldigt bra på gång, med flera supertalanger i truppen och många menar att man inom bara någon säsong på allvar kan utmana om Stanley Cup.

– Det är ju ytterligare ett skäl till att jag är så nöjd med det här, man vill ju vara med nu när laget börjar bli så bra. Vi har en fin blandning av äldre rutin och ung hunger, och det har sett lovande ut under försäsongen, så jag har stora förhoppningar på det som händer nu och känner mig väldigt motiverad, säger han.

MIka Zibanejad, NHL
200305 New York Rangers Mika Zibanejad during a regular season NHL game between New York Rangers and Washington Capitals on March 5, 2020 in New York. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88126

NHL startar ju den här veckan, så något vilt firande blev det inte tal om för Zibanejad.

– Vi har säsongspremiär om bara några dagar, så det blir nog rätt stillsamt. Men något glas champagne kanske jag unnar mig ändå.

LÄS MER: När Mika Zibanejad bytte sport – och förvandlades till rena rama Buffon(!): ”Mitt stoltaste idrottsögonblick”

Få våra nyhetsbrev!