När Mika Zibanejad bytte sport – och förvandlades till rena rama Buffon(!): ”Mitt stoltaste idrottsögonblick”

Han är känd som en ruggig poänggörare i NHL.
Men när Mika Zibanejad får frågan om sitt stoltaste idrottsögonblick säger han, med glimten i ögat, något helt oväntat.
Nämligen någonting från en helt annan sport(!).

Mika Zibanejad har verkligen växt fram som en superstjärna i NHL. Efter många år i New York Rangers har han nu cementerat sig som en toppspelare i ligan, och en riktig nyckelpjäs för Rangers som verkligen satsar mot något stort.

”Det var mer oväntat!”

Zibanejad har dessutom fått ordentlig fart på poängproduktionen och numera är det snudd på förvånande om han lämnar en match poänglös, och bortsett från en rejäl torka under inledningen av förra säsongen så har han visat på ruggiga siffror.

180520 Sveriges Mika Zibanejad jublar med medaljen efter vinst i finalen i ishockey-VM mellan Sverige och Schweiz den 20 maj 2018 i Köpenhamn. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

I podcasten Släpp Sargen får Mika Zibanejad en rak fråga om vilken idrottsprestation han är mest stolt över – att vara den ende NHL-spelaren i historien som lyckats göra sex poäng två matcher i rad mot samma motstånd, eller att han förra sommaren en gång höll nollan i fotbollskorpen, någonting som uppmärksammades i bland annat podcasten ”Sporthuset” förra året.

– Nollan tror jag. Den var ju svårare! Den var nästan mer oväntad, tror jag, säger 28-åringen.

– Jag fick ändå göra några räddningar, så det var inte ”noll, noll, noll” över hela statslinjen. Det är kul med fotboll. Det är något jag brinner för vid sidan av (hockeyn). Jag älskar att kolla på fotboll och jag älskar att spela fotboll, berättar Zibanejad.

”Får bara sån chans på sommaren”

Han menar att det inte brukar vara några jättestarka reaktioner när motståndarna ser att det är en NHL-stjärna som står i mål på andra sidan.

– Första tanken (hos dem) är väl bara ”skjut”, haha! Det är bara att skjuta! Nej, men det är väl säkert lite överraskande att jag står där i mål. Det kanske inte hade varit lika konstigt om jag spelat ute. Jag vet inte varför, men jag har alltid tyckt att målvakt har varit något roligt – även i hockeyn.

210808 Djurgårdens sporchef Bosse Andersson och Mika Zibanejad inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och AIK den 8 augusti 2021 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Zibanejad menar att han njuter av att spela fotboll – så länge det går.

– Det är en sådan chans jag bara får under sommaren nu när kroppen håller. Jag vet inte hur det ska bli när jag lägger av och om jag ska kasta mig. Då får jag väl gå ner på femmanna och köra någon ”Brodeur-räddning”.

LÄS MER: SHL-tränarens syrliga pik till Niklas Wikegård(!) – kontrar efter stora kritiken: ”Varför tränar inte han…?”

Få våra nyhetsbrev!