SHL-tränarens syrliga pik till Niklas Wikegård(!) – kontrar efter stora kritiken: ”Varför tränar inte han…?”

Niklas Wikegård kom med hård kritik mot Djurgården.
Nu kontrar tränaren Barry Smith med en syrlig pik.
– Varför kommer inte han och coachar då?, säger han.

Djurgården har fått en blytung start på säsongen och värvningarna av stjärnor som Marcus Sörensen och Peter Holland, med meriter från NHL, har inte hjälpt nämnvärt. Efter en kollaps i den andra perioden mot Rögle på Hovet på torsdagen så blev det ytterligare en förlust, denna gång med 1-4.

Wikegårds kritik

Det innebär fyra raka förluster för Stockholms-klubben, och visserligen är det tidigt in på säsongen – men det pratas redan om kris. Och efteråt haglade kritiken mot laget i C More, och framför allt från experten Niklas Wikegård, som var starkt kritisk mot hur laget sett ut den senaste tiden.

211002 Djurgårdens tränare Barry Smith under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Djurgården den 2 oktober 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Wikegård berättade att han är orolig för hur den här säsongen ska komma att bli.

– Jag är orolig. Djurgården, huvudstaden, svagt lag, ingen kraft framåt, ingen kraft bakåt, tuffa skador. Tuff säsong för Djurgården. Det är krisstämpel redan nu. Det finns inte tillräckligt bra spelare, det är för svagt lag, det är ett dåligt lag, säger experten.

Syrliga kontringen

Wikegård ställde högt en fråga kring huruvida det kanske är dags att låta nordamerikanske tränaren Barry Smith gå.

– Måste man sparka tränaren? Om man inte har linjer, inte någon struktur… jag tycker inte de har det. Jag tycker de har för dåligt lag och det är inte Barry som satt det laget på benen, det är Jocke Eriksson som har gjort, säger han.

210918 Cmores expert Niklas Wikegård inför ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Färjestad den 18 september 2021 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Efter förlusten mot Rögle konfronterades Barry Smith med vad Niklas Wikegård sagt, och svarade då med en syrlig pik.

– Du säger att det är kris i Djurgården? Krisen är att vi måste vinna matcher och att det är en lång säsong, säger Smith, och fortsätter:

– Varför kommer inte han hit och coachar då?

LÄS MER: Robin Figrens sköna känga till omtalade SHL-stjärnan: ”Han vet ju inte vad han tjänar”

Få våra nyhetsbrev!