Robin Figrens sköna känga till omtalade SHL-stjärnan: ”Han vet ju inte vad han tjänar”

Många ville se en avstängning på Marcus Sörensen, efter neddragningen av Leksand Emil Heineman.
I podcasten Släpp Sargen lyfter man en oväntad(?) anledning: Djurgårdsstjärnan skulle äntligen få veta sin lön…

När Marcus Sörensen skrev på för Djurgården var en av säsongens tyngsta värvningar ett faktum.

12 miljoner över fyra år

Den förre San Jose Sharks-spelaren hade fem raka NHL-säsongen bakom sig och var en av ledargestalterna i Tre Kronors VM-lag förra våren.

Enligt Sportbladet var det dessutom en dyr värvning. Sörensen skulle enligt tidningen få 12 miljoner kronor över fyra år.

210930 Djurgårdens Marcus Sörensen efter bråk under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Leksand den 30 september 2021 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Själv hävdade dock Sörensen att han inte visste några detaljer om kontraktet när han skrev på, att han inte hade koll på sin egen lön.

Om Sörensen hade blivit anmäld och bötfälld för tilltaget mot Emil Heineman hade hans lön också blivit officiell, då straffet baseras på månadslönen.
– Just ja, han vet inte vad han tjänar, utbrister Figren i podcasten Släpp Sargen.

Robin Figren, Frölunda
170321 Frölundas Robin Figren under värmningen innan kvartsfinal 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Skellefteå den 21 mars 2017 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Och tillägger:
– Undrar hur han lägger upp sin månadsstrategi, som hur mycket han kan lägga på mat när han inte har en aning om vad han tjänar. 

”Har faktiskt ingen aning”

Till Expressen fastslår nu Sörensen att han aldrig kollat på kontraktet. Han vet vad han tjänar den här säsongen, men inte under de kommande tre åren som kontraktet sträcker sig över.
– Det första jag sa till min agent var: Vi skriver ett år, sedan får vi se vad som händer. Han kom tillbaka med ett fyraårsavtal och sa att vi skulle skriva fyra år, då sa jag okej. Efter det ringde jag Jocke. Så gick det till. Jag har faktiskt ingen aning, säger Sörensen till Expressen.


Få våra nyhetsbrev!