”Lillis” Lundh avslöjar nu okända tränarbråket som inte visades – fick lyfta(!) bort Per Bäckman: ”Var speciell”

Glödhet semifinalserie mellan Djurgården och Modo.
Då dök plötsligt Per Bäckman upp i motståndarnas omklädningsrum och levde rövare.
– Jag fick lyfta iväg honom, säger ”Lillis”.

Stephan ”Lillis” Lundh är en av Sveriges mest profilerade hockeytränare. Han har spenderat över 20 år i den högsta ligan, och hans tre SM-guld har ristat in honom i historieböckerna för gott.

”Lillis” framtidsbesked

Han senaste säsong i svensk hockey var med HV71 säsongen de degraderades till hockeyallsvenskan. ”Lillis” lämnade Jönköping, och flyttlasset gick till Ungern där han i dag verkar inom ungdomshockeyn.

För lite drygt en vecka sedan, i podcasten Släpp Sargen, avslöjade ”Lillis” att han inte kommer att hoppa på något nytt uppdrag i Sverige, och karriären är således över.

210325 HV71:s tränare Stephan Lundh under ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och HV71 den 25 mars 2021 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Men med så många år i svensk hockeys finrum finns det givetvis oändliga härliga skrönor. I samma podcast avslöjar ”Lillis” några av dessa, och bland den roligaste är det okända bråket med tränarkollegan Per Bäckman.

Annons: Spela riskfritt med ULTRABET på Hajper för upp till 500 kr. Fullständiga regler och villkor hittar du på Hajper.se

Det var under den glödheta semifinalserien mellan Djurgården och Modo som det hettade till ordentligt mellan båsen. Bäckman blev så pass arg att han i periodpausen besökte Djurgårdens omklädningsrum.

”Var en hel del tokigheter”

”Lillis”, då tränare i Djurgården, berättar:

– Mellan perioderna så minns jag att han (Bäckman) stod och skrek inne i vårt omklädningsrum, så jag fick liksom lyfta honom, det är ju ingen stor kille, in till sitt omklädningsrum och be honom att lugna ner sig. Det var en hel del tokigheter, säger Lundh.

981112 Per Bäckman, tränare Modo © Bildbyrån

Då var duon motståndaren. Men deras vägar skulle sedan mötas i Malmö Redhawks där de arbetade tillsammans under ett par säsonger.

– Han är lite speciell. Det finns en del historier och så var det ju inte heller så lätt att vara från Stockholm och Djurgården och jobba med honom. Det blev ingen jättebra tid heller, säger ”Lillis”.

LÄS MER: ”Lillis” Lundh avslöjar sitt livs tabbe – efter ha varit ständig chaufför åt en ung Mats Sundin: ”Jag borde…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!