Joel Lundqvist avslöjar nu sin udda matchuppladdning – nobbar lagkamraterna helt: ”Det är en skön stund”

Vad behöver Joel Lundqvist göra inför match för att prestera som bäst?
Det avslöjar han nu i podcasten ”Släpp Sargen”.
– Det är en skön stund, säger han.

Joel Lundqvist är en av svensk hockeys stora och få kan matcha hans otroliga meritlista här hemma i SHL och i Tre Kronor. Han gör just nu sin tolfte(!) raka säsong som lagkapten för Frölunda Indians, och förutom alla otroliga mängder poäng han gjort under åren så är det ofta hans lederegenskaper som lyfts fram, och många har vittnat om vilken bra lagkamrat Lundqvist är, och hur nyttig han är i ett omklädningsrum.

Avslöjar udda uppladdningen

Men inför matcherna så ser han faktiskt till att vara ifrån sina lagkamrater. Lundqvist är under torsdagen gäst i podcasten ”Släpp Sargen”, med Niclas Norlindh och Robin Figren, och får då en fråga om hur han laddar upp inför matcherna, och det visar sig att just matchuppladdningen är viktig, säger han i podden.

Joel Lundqvist, Frölunda
200229 Frölundas Joel Lundqvist blöder från örat under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Frölunda den 29 februari 2020 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

Men Lundqvist har alltså en stund då han helst undviker sina lagkamrater – och profilen är kanske den ende i svensk hockey som laddar upp till match på just det här sättet.

– Är det hemmamatch och vardag så brukar jag ta en kaffe och så är det Seinfeld på TV:n. Då brukar jag sitta och kolla på det i en kvart, 20 minuter – och få garva lite, bara slappna av. Det är en skön stund, säger han.

”Blir lugnt och skönt”

Robin Figren, som har spelat med Joel Lundqvist i Frölunda, fyller då i:

– Det kommer man nästan ihåg. Det var en gubbe som satt och fnittrade åt Seinfeld där – och det var 20:an. Då fick vi andra vänta på TV-tid, säger han.

Joel Lundqvist, Frölunda
200310 Frölundas Joel Lundqvist jublar efter sitt 0-3 mål under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Frölunda den 10 mars 2020 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92466

Joel Lundqvist beskriver vidare vad han gillar så mycket med uppladdningen:

– Alla samlas där först (i TV-rummet) innan man ska ut och kicka boll. Sedan blir det lugnt och skönt när alla går ut och kickar. Då kan jag sitta där i lugn och ro och bara kolla Seinfeld och mysa lite.

Joel Lundqvist har hittills under sin långa och framgångsrika karriär noterats för hela 812 matcher i den svenska högstaligan, där det dessutom blivit hela 457 poäng.

LÄS MER: När ärkebusen klättrade över utvisningsbåset(!) för att slåss – och svensken hamnade mitt i krigsfältet: ”Galet”

Få våra nyhetsbrev!