Frölunda-stjärnans hånfulla ord om egna klubben efter fiaskot – blåljög för media: ”Hur fan kan det bli så fel!?”

Frölunda-stjärnans hånfulla ord om egna klubben efter fiaskot – blåljög för media: ”Hur fan kan det bli så fel!?”

Christian Folin hyllade Frölundas klubbmärke – som kort därefter skrotades.
Nu erkänner han lögnerna för media.
– Hur fan kunde det bli så fel?, säger han i podcasten Släpp Sargen.

En era tog slut när Frölunda meddelade att man lämnade den klassiska indianloggan bakom sig. Kritiken blev till slut för stor, och man valde att gå på en helt ny väg, och processen att ta fram en ny logga var lång och omtalad. Många menade att Frölunda gjorde helt fel som böjde sig för kritiken och bytte loggan, och debatten var under några månader enorm.

Fiasko med loggan

Christian Folin, stjärnback i Frölunda, menar att det var ett tråkigt beslut som han dock inte kunde påverka. Stjärnan hade helst haft kvar logotypen och allt runtomkring – då han sett upp till det under en lång tid.

– Det är jättetråkigt att indianen är borta, för jag har ändå växt upp med den. När jag var liten så var fan drömmen att åka ur indianen, för det var en cool grej. Det är tråkigt, tycker jag, men det är så det är. Jag kan inte påverka det på något sätt, och det är bara acceptera, säger han i podcasten Släpp Sargen.

220825 Frölundas Christian Folin under träningsmatchen i ishockey mellan Frölunda och Linköping den 25 augusti 2022 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Men Frölundas process att ta fram sin nya logga var inte direkt spikrak. Med hockey-Sveriges blickar riktade mot sig presenterade man stolt sin nya logotyp. Men det blev ett enormt fiasko. Logotypen hånades av precis allt och alla, och det dröjde inte många timmar innan klubben meddelade att man ändrat sig. Man bestämde sig för att skrota logotypen helt, och lovade att återkomma med en ny, förbättrad version, där fansen dessutom skulle få tycka till.

”Hur kunde det bli så?”

Christian Folin minns det hela väl. Han var också av åsikten att logotypen inte blev särskilt lyckad, men som spelare i Frölunda var han tvungen att hålla minen.

– Det var ganska kul där, några dagar. Vi var påväg till OS i den vevan, och fick upp allt i telefonen. Det var ju… Det var samtalsämnet i tre timmar, om vad fan som hade hänt. Jag fick ju frågor i media om den, och jag var tvungen att försvara den. Jag fick säga: Vi står bakom den, det kommer bli bra. Jag fick hylla den helt enkelt, säger han.

Det dröjde dock inte många timmar innan ett nytt besked kom.

– Sen tränade vi, och jag fick besked om att vi hade skrotat den. Jag har ju liksom stått och hyllat den en stund innan. Så kan det bli när man står och ljuger i tv!, säger han.

220202 Frölundas Joel Lundqvist och Mats Grauers presenterar nytt klubbmärke den 2 februari 2022 i Göteborg. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN

Christian Folin är nöjd med den nya loggan, men han kan inte låta bli att fundera på vad som hände med loggan som senare skrotats. Det fanns uppgifter om att spelartruppen själva hade fått varit med och valt ut loggan, men det är ingenting som Folin vill kännas vid.

– Jag vet inte hur det kan bli så fel. Alltså helt ärligt… Vem var det som godkände den? Jag var inte med på mötet när den godkändes, säger han och skrattar.

LÄS MER: SHL-profilen avslöjar Zdeno Chara sinnessjuka besatthet – vägrade lämna ishallen: ”Otroligt att se”