Färjestad-kaptenen rasar mot förbundet – efter kritiken mot vilda SM-guldfirandet: ”Fan är det för mening då?”

Färjestad-kaptenen rasar mot förbundet – efter kritiken mot vilda SM-guldfirandet: ”Fan är det för mening då?”

Färjestad kritiserades hårt för hur man firade SM-guldet.
Nu slår lagkaptenen Linus Johansson tillbaka mot förbundet.
– Man får väl dela ut… ja, jag vet inte vad… en sten eller någonting i stället då, säger han i podcasten Släpp Sargen.

Färjestad hade inte vunnit SM-guld på elva år, men efter en rafflande finalserie mot Luleå så lyckades Karlstad-laget vinna den sjunde och avgörande finalen, och därmed vinna sitt totalt tionde SM-guld. Och firandet visste inga gränser. Pokalen var även med under firandet ute på stan i Karlstad, framför tusentals av människor, men även på diverse nattklubbar.

Slår tillbaka mot kritiken

Videofilmer som spreds på sociala medier visade dock att FBK-spelarna inte hanterade pokalen med särskilt stor aktsamhet, vilket fick Svenska Ishockeyförbundet att ryta ifrån.

– Det är bedrövliga bilder, den har blivit misshandlad, jag är inte alls nöjd med hur de har bettet sig, sa ansvarige Tibor Gregor till Sportbladet.

220513 Färjestads Linus Johansson jublar under guldfirandet för Färjestad den 13 maj 2022 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

I hockeypodden Släpp Sargen svarar nu FBK:s lagkapten Linus Johansson på det uppmärksammade utspelet.

– Det är intressant, tycker jag. Det är en buckla. Den försvann efter att man lyft den på isen och sattes in i ett skåp, säger han – och syftar på att det är en replika av pokalen som man har med sig under det efterföljande firandet.

”Dela ut en sten då”

Det är alltså inte den riktiga pokalen som Färjestad-spelarna haft med uppe på scenen och ut i nattlivet. Och Linus Johansson menar bestämt att Färjestad hade all rätt att fira.

– Ska man ge en buckla till några som vunnit SM-guld och spelat i nio månader, så tror jag man får räkna med en hel del skit på den och att den går sönder faktiskt. Man får väl dela ut … ja, jag vet inte vad … en sten eller någonting i stället då, säger han.

220513 Färjestads Marcus Nilsson, Linus Johansson och Joakim Nygård jublar under guldfirandet för Färjestad den 13 maj 2022 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Linus Johansson menar dessutom att förbundet inte har någon anledning att gnälla, då det trots allt är en replica som man tilldelats.

– Fan, annars är det väl ingen mening med att ha en replika? Man ska ju givetvis inte stå och kasta in den (pokalen) i någon jävla stenvägg, men det är klart att någon kommer tappa den och den kommer slitas. Sedan ryker hockeyklubborna där uppe på toppen, men det är ju vad det är.

LÄS MER: Svensken öppnar för att lämna NHL efter hela 930(!) matcher – bekräftar nu samtal med SHL-klubben