Svensken öppnar för att lämna NHL efter hela 930(!) matcher – bekräftar nu samtal med SHL-klubben

Svensken öppnar för att lämna NHL efter hela 930(!) matcher – bekräftar nu samtal med SHL-klubben

Han har över 900 matcher i NHL.
Nu öppnar Anton Strålman för att återvända till Sverige.
– Det alternativet finns, säger han.

Det har gått mer än 15 år sedan Anton Strålman slog igenom i Timrå i Elitserien. Sedan bar det av över atlanten till NHL och Toronto Maple Leafs, och starten på en framgångsrik NHL-karriär.

Långa NHL-karriären

Den svenske backen har spelat över 900 matcher i världens bästa hockeyliga, representerat ett gäng olika klubbar och bland annat lirat en Stanley Cup-final.

180418 Tampa Bays Anton Strålman och Victor Hedman under åttondelsfinal fyra i NHL-slutspelet mellan New Jersey Devils och Tampa Bay Lightning den 18 april 2018 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

En buckla borta i Nordamerika har han däremot aldrig fått lyfta. Och den senaste säsongen tillhörde han hela NHL:s största slagpåse Arizona Coyotes. Anton Strålmans avtal med organisationen löpte ut efter säsongen, och backen funderar för tillfället på vad som blir nästa steg i hans karriär – eller om han rent av lägger ned.

Samtal med SHL-klubben

– Vi får se lite och jag lämnar alla dörrar öppna. Jag har lämnat dörren öppen för att stanna här i Arizona även om jag blir free agent och kan gå vart jag vill. Antingen om jag gör en förlängning eller väntar till juli för att se vad jag har för alternativ, säger han till Hockeysverige och fortsätter:

– En hemflytt finns också på kartan. Om det sedan innebär spel eller bara går i pension, det alternativet finns också, vet jag idag inte. Det vi bestämt oss för är att om det blir ett år till här borta så blir det mitt sista.

181218 Anton Strålman of Tampa Bay Lightning during the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Anton Strålman bekräftar också att han fört samtal med HV71 och sportchefen Kent ”Nubben” Norberg – som är ny sportchef i klubben inför kommande spelår.

– Jag har haft lite kontakt med ”Nubben”, men inget seriöst på så vis. Han fattade ganska snabbt att man kan köra till Jönköping på en timme från Skövde. Han var och snokade lite, mer allvarligt än så har det inte varit, säger backen.

LÄS MER: Rivalens stora hyllning till svenskstjärnan Mika Zibanejad – lovorden vet inga gränser efter nya succén