Wolfgang Pichlers första ord – om stora kärleksdramat inom skidskyttelandslaget: ”Det är lite kul att...”

Wolfgang Pichlers första ord – om stora kärleksdramat inom skidskyttelandslaget: ”Det är lite kul att…”

Kärleksdrama i skidskyttelandslaget.
Nu uttalar sig demontränaren Wolfgang Pichler om det hela.
– Det är lite kul att det har blivit stort i Sverige…, säger han till Radiosporten.

Det var tidigare under veckan som beskedet kom att Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma inlett en kärleksrelation. Det uppmärksammades rejält då de båda råkar tillhöra den absoluta världselitan inom skidskytte, och så sent som i vintras skördade de båda stora framgångar under VM.

Pichlers första ord

Men det hela blev dessutom så omtalat för att Hanna Öberg under många år var sambo med Jesper Nelin, som även han är med i skidskyttelandslaget. Nelin berättade om besvikelsen kring situationen och hur det hela utspelade sig i våras, men Öberg, Ponsiluoma och övriga i landslaget har menat på att det hela har skötts professionellt och att det nu är okej i landslaget.

Foto: Instagram

Nu uttalar sig även Wolfgang Pichler, som under många är var tränare för det svenska skidskyttelandslaget, och som framför allt gjorde braksuccé under OS i Pyeongchang 2018.

– De bör vara professionella nog för att hantera det här. Det är lite kul att det har blivit stort i Sverige. Det är precis som i vilket liv som helst, ibland älskar man någon, och sen slutar det, och sen kommer nästa, säger han till Radiosporten.

”Nelin var besviken…”

För Wolfgang Pichler kom nyheten i media inte som någon chock, då han fortfarande har kontakt med många inom landslaget.

– Nelin var lite besviken, jag vet det för jag har bra kontakt med honom. Men han har en ny flickvän nu och jag hoppas att det inte finns problem inom laget, säger han.

Wolfgang Pichler, skidskytte
190313 Wolfgang Pichler, Head Coach of Sweden during the Men’s 20 km Individual during the IBU World Championships Biathlon on March 13, 2019 in Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Enligt Jesper Nelin så var dramat i skidskyttelandslaget som värst under en tävling i Tjeckien i våras, efter VM, och för Wolfgang Pichler är det viktigt att det är överspelat nu, innan säsongen.

– Det är verkligen viktigt att privatlivet klaffar, som idrottare, men nu är det höst, det här hände i våras, för sex-sju månader sedan. Om det här händer mitt under tävlingssäsong, då är det svårt… Då kan det påverka mycket, men de har haft hela sommaren på sig att hantera det och det borde inte vara något problem.

LÄS MER: Nya drömbeskedet om Stina Nilsson – är tillbaka med bara veckor till säsongen: ”Hon kan göra allt”

Få våra nyhetsbrev!