Nya drömbeskedet om Stina Nilsson – är tillbaka med bara veckor till säsongen: ”Hon kan göra allt”

Stina Nilsson blev skadad och tvingades stå över tävlingar.
Men nu kommer drömbeskedet:
– Hennes status är bra. Hon är i full träning, säger skyttetränare Jean-Marc Chabloz till SVT.

Det var inte direkt under ouppmärksammade former som Stina Nilsson valde att lämna längdskidorna bakom sig, för en ny satsning på skidskytte. Att åkare väljer att göra det bytet är inte jätteovanligt, men det är sällan det sker med en åkare som har den statusen som Nilsson faktiskt hade i skidornas värld.

Gjort succé

Nilsson var en av Sveriges allra största idrottsstjärnor, och en dominant när det kom till framför allt sprint, med stora meriter från såväl OS som VM. Nilsson hade, under sin första säsong som skidskytt, det bitvis tufft, men mot slutet av säsongen gjorde hon fina resultat i IBU-cupen, och hon fick även testa på tävlingar i världscupen, där hon med sin knappa erfarenhet gjorde succé.

Stina Nilsson, skidor
200512 Stina Nilsson poserar för ett porträtt under en träning i skidskytte den 12 Maj 2020 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Till den kommande säsongen har Nilsson en ordinarie plats i det svenska skidskyttelandslaget, och rapporterna under sommaren har varit positiva, men i början av oktober kom beskedet att Nilsson sträckt en ljumske i samband med ett träningspass, vilket gjorde att hon tvingades stå över tävlingar i Sverige förra helgen. Det var då oklart exakt hur länge Nilsson skulle bli borta, men nu kommer drömbeskedet.

Nya drömbeskedet

Stina Nilsson tränar återigen för fullt, och kommer inte att missa premiärtävlingarna i Sverige i mitten av november.

– Hennes status är bra. Hon är i full träning, säger skyttetränare Jean-Marc Chabloz till SVT.

Stina Nilsson, skidskytte
210320 Stina Nilsson of Sweden during zeroing ahead of the Women’s 10 km Pursuit during the IBU Biathlon World Cup on March 20, 2021 in Östersund. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0086

Världscuppremiären i Östersund går av stapeln först under sista helgen av november, men redan på lördag möts landslaget för ett två veckor långt träningsläger i Idre, där även Sverige-premiären alltså går i mitten av november, och för Nilsson är nu alltså läget positivt.

– Hon kan göra allt. Hon är lite försiktig med spänsten men det går bra så länge hon får värma upp, säger Chabloz.

LÄS MER: Lämnade efter stora kritiken – nu rasar hon mot hela skidlandslaget(!): ”Det är en sjukdom – kräks på det”

Få våra nyhetsbrev!