Wolfgang Pichlers brandtal till svenska skidskyttarna – inför jakten på första VM-medaljen

.

Sverige står fortfarande utan medalj på skidskytte-VM.
För SVT berättar nu förbundskaptenen Wolfgang Pichler att han höll ett brandtal till de svenska skidskyttarna inför de avslutande tävlingarna.
– Jämför jag med förra året är årets resultat mycket bättre, säger Pichler till SVT Sport.

De svenska skidskyttarna har stått för fina resultat på VM i Östersund. Trots att åkare som Hanna Öberg och Mona Brorsson imponerat har de varit utanför pallen och den sistnämnda med en retfull marginal.

Sverige jagar första VM-medaljen

I damernas sprintlopp missade Öberg pallen med mindre än en sekund och i jaktstarten var det nära på nytt. Då sköt Brorsson bort sig på sista skyttet och missade chansen på en riktig guldknall.

Wolfgang Pichler, head coach of Sweden at a press conference with the Swedish Biathlon team during the IBU World Championships Biathlon on March 11, 2019 in Östersund. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Wolfgang Pichler gör sitt sista mästerskap som förbundskapten för det svenska skidskyttelandslaget och vill givetvis. likt åkarna, avsluta med medaljer.

Wolfgang Pichlers brandtal

Under söndagskvällen efter herrarna och damernas respektive jaktstarter höll den tyske demontränaren ett brandtal till de svenska åkarna.
– Resultaten är mycket bra. Jag höll ett brandtal igår till mina åkare om att vi aldrig varit så bra sedan 2007. Nu har vi OS-medaljörer. Jämför jag med förra året är årets resultat mycket bättre, säger Pichler till SVT Sport.

Måndagen har varit tävlingsledig på skidskytte-VM. Både Öberg och Brorsson har valt att träna extra på skyttet på vallen, någonting som har varit ett genomgående problem hos de svenska skidskyttarna.

Flera gånger om har ju det, och inte skidåkningen, varit den stora skillnaden mellan topplaceringar och att hamna längre ner i resultatlistorna.

”Vi är mycket nöjda”

Under tisdagen kör damerna sitt distanslopp och en dag senare är det dags för herrarnas motsvarighet.

Pichler, som varit med på mängder av mästerskap och har stor rutin, konstaterar att brandtalet togs emot väldigt bra.
– Det var positivt. Vi kör på här. Internt är vi mycket nöjda. Som lag vet vi att starten varit mycket bättre än den kunde ha varit. Vi har tävlat om medaljer i nästan varje lopp. Det är en bra sak, säger han till SVT Sport.

Dela artikeln för att visa ditt stöd för våra svenska skidskyttar!

LÄS MER: Ole Einar Björndalen kritisk mot Mona Brorsson: ”Det är ett misstag”

Skidskytte VM 2019: TV tider, program och resultat