William Poromaas underbara svar – efter norske storstjärnans hånfulla gest: ”Fan, jag fattar inte”

William Poromaas underbara svar – efter norske storstjärnans hånfulla gest: ”Fan, jag fattar inte”

William Poromaa kom på pallen.
Sen hånades han av vinnaren Johannes Hösflot Kläbo.
– Fan, jag vet inte vad han menar, säger Poromaa till VG.

William Poromaa har minst sagt hittat formen. Han har radat upp starka insatser under vintern, men den riktiga toppen har dröjt. Fram tills nu. I helgen slog Poromaa till – rejält – och nu är han plötsligt ett riktigt medaljhopp till VM.

Poromaas svar

I fredags tog Poromaa säsongens första pallplats, och på söndagens 20 kilometers masstart så var det dags igen. Poromaa förlorade visserligen spurtstriden mot Iivo Niskanen, och han kunde inte rå på överlägsne Johannes Hösflot Kläbo. Men det blev en tredjeplats – och den andra pallplatsen på lika många dagar.

230104 William Poromaa of Sweden after men’s 20km pursuit during Tour de Ski on January 4, 2023 in Oberstdorf. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Imponerande, tycker många. Men Johannes Hösflot Kläbo var inte golvad direkt. Efter målgång så klev den norske superstjärnan fram till svensken – och klämde på hans biceps. Och Poromaa var konfunderas, men tog absolut inte illa upp.

– Fan, jag tycker det är dåligt asså. Men jag fattar inte vad fan han menar, säger han till VG, och skrattar.

LÄS MER: Anna Jönsson Haags lovord till Stina Nilsson – lyfter fram avgörande detalj: ”Då kommer det vara perfekt…”

Stjärnans förklaring

Poromaa väljer dock att se det positivt, samtidigt som han menar att han själv lagt upp för det.

– Jag hoppas att han menar att jag växt litegrann. Jag vet inte, vi brukar jävlas lite med han under spel och så där, så det blir lätt att han jävlas tillbaka. Men fan, jag vet inte. Men stämningen mellan oss är jättebra, säger han.

220227 Johannes Høsflot Klæbo of Norway celebrates after competing in Men’s Cross Country Skiing 15 km Classic Technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on February 27, 2022 in Lahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN

Johannes Hösflot Kläbo instämmer. Han menar att det var tänkt som ett skämtsamt drag, och han ser dessutom fram emot att se svensken under VM.

– Jag kände på honom för att konstatera att han har lite att gå på, det finns lite plats att fylla i dräkten, säger Kläbo till Aftonbladet, och fortsätter:

– Han visar att han är på god väg, det ska bli kul att se honom i VM.

LÄS MER: Ebba Andersson avslöjar rivalens fina ord – gick fram till svenskan efter målgång: ”Hon tackade mig för…”