William Poromaa öppnar upp om relationen med Frida Karlsson – och det stora problemet: ”Vi båda är eniga”

De är svensk skidsports mest kända kärlekspar.
Men för en tid sedan flyttade Frida Karlsson och William Poromaa isär för karriärernas skull.
Nu berättar Poromaa med ärliga ord om hur det är att vara ifrån flickvännen.

Unga Frida Karlsson och William Poromaa är svensk skidsports ljusa framtidshopp. Och tillsammans är de skid-Sveriges mest kända kärlekspar.

Frida & William

De träffades i tonåren under en skidtävling och har hållit ihop sedan dess. Men för drygt två år sedan bestämde de sig för att flytta isär och sälja sitt radhus i Sollefteå.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
230105 Frida Karlsson of Sweden poses for a portrait at a press meet during Tour de Ski on January 5, 2023 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0436

Orsaken var att både Frida och William behövde dela på sig för sina karriärers skull och flytta till olika städer för att få bästa möjliga träningsmöjligheter. Karlsson flyttade till Östersund och Poromaa begav sig till Sundsvall.

LÄS MER: Marcus Hellners öppenhjärtiga ord efter att ha sett Frida Karlsson kollapsa: ”Jag tänkte direkt att…”

Ärliga orden

Sedan dess har särbona haft ett distansförhållande och det har varit en problematisk tid isär, erkänner nu William Poromaa. I en ny intervju med Viaplay berättar 22-åringen ärligt om nuvarande relationen till flickvännen Frida.
– Folk undrar varför ni inte bor tillsammans, frågar Viaplays reporter.
– Ja, det förstår jag. Det är klart att det säkert är skitudda. Men särbo, är inte det rätt inne nu? Jag vet inte, säger Poromaa till tv-kanalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

William Poromaa, skidor
221202 William Poromaa of Sweden after competing in Men’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on December 2, 2022 in Lillehammer. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / COP 238 / MM0013

Men det är inte helt optimalt för relationen att bo så långt ifrån varandra.
– Det funkar bra för oss. Eller bra, det gör det väl kanske inte. För förhållandet är det väl kanske… Det är klart att det är upp och ned liksom, säger Poromaa i intervjun.
– Men jag tror att båda vi är ganska eniga om att vi vill göra det som är bäst för skidåkningen just nu. Då känns det som att det är bäst att bo där man vill bo och där man tror att träningen är bäst för sig själv. Det är väl det vi gör just nu.

LÄS MER: Hemligheten bakom Frida Karlssons storsuccé i år – pekar ut avgörande detaljen: ”Det är jag helt säker på”

För Frida Karlsson går skidåkningen jättebra just nu. 23-åringen går mot sin överlägset bästa säsong i karriären på världscupen och imponerande stort under Tour de Ski när hon vann totalsegern i storslagen stil. Hon är den andra svensken någonsin att vinna touren och den första sedan Charlotte Kallas bedrift 2008.

Vad tycker du om William Poromaa och Frida Karlsson? Dela artikeln och säg din åsikt!