Chockbeskedet: USA kan bojkotta OS 2018

Chockbeskedet: USA kan bojkotta OS 2018

Ryssland har blivit portade från OS i Sydkorea. Nu kan USA välja att bojkotta de anrika mästerskapen på grund av hotet från Nordkorea, rapporterar AP.

Det är två månader tills OS i Pyeongchang, Sydkorea, inleds. Tidigare i veckan stod det klart att Ryssland portas från mästerskapen på grund av dopningsskandalen.

Nu kan även USA:s medverkan vara i fara.

Inget beslut taget

Vita Huset presstalesperson Sarah Sanders meddelade på en presskonferens att USA ännu inte tagit ett officiellt beslut om huruvida landet kommer medverka vid spelen eller inte, rapporterar AP. Anledningen ska vara på grund av den spända relationen med Nordkorea och ett eventuell hot från diktaturen.

USA:s FN-ambassadör Nikki Haley berättar i en intervju med Fox att det fortfarande är ”en öppen fråga” kring USA:s deltagande eller icke-deltagande.
– Vi kommer se till att vi vidtar varje försiktighetsåtgärd att de amerikanska idrottarna är säkra och vet vad som pågår runtomkring dem, säger hon till Fox.

Uppdatering: Vita Husets presstalesperson Sarah Sanders twittrade strax efter presskonferensen och sa att ”USA ser fram emot att delta vid Vinterspelen i Sydkorea”.

Sista ordet lär inte vara sagt..

LÄS MER: Skidchefens attack efter ryska OS-beskedet: ”Synd att han inte är död”