Ursäkten: ”Vi förlorade ett guld”

Johan Olsson och Daniel Richardsson riktade stark kritik mot skidorna efter sina sträckor på VM-stafetten. Nu ber vallachefen Urban Nilsson om ursäkt och medger att det kan ha kostat Sverige en guldmedalj. – Det här var katastrof, säger han till SVT.

Sverige såg slagna ut i VM-stafetten efter två sträckor. Johan Olsson låg långt bak i fältet, över en och en halv minut efter täten och en svensk medalj såg ut att vara förlorad. Både Olsson och Daniel Richardsson, som körde förstasträckan, var märkbart frustrerade efter sina sträckor och sågade skidorna. – Det var riktigt hemskt, har inte haft grejer under fötterna som varit konkurrensdugliga och jag fick saxa direkt i backarna och tappade enormt utför, sa Olsson då till SVT.

Men det skulle vända. Marcus Hellner stod för en bragdartad tredjesträcka vilket sedan bäddade för Calle Halfvarsson som spurtade hem bronsmedaljen. Trots glädjen över en medalj är den svenska vallachefen Urban Nilsson självkritisk. Han menar att med bättre skidor kunde laget tagit hem en betydligt ädlare medalj och ber om ursäkt. – Det här var katastrof. Grabbarna har vunnit en bronspeng och vi har kanske förlorat ett guld. Det är bara att be om ursäkt och vi får ta nya tag, säger han till SVT.

LÄS MER: Gundes hyllning efter Kallas rekord: ”Övertygad om att hon går förbi mig”

Dela artikeln för att hylla de svenska stafettherrarna!