Uppgifter: Petter Northug avslutar karriären

Uppgifter: Petter Northug avslutar karriären

Norska skidförbundet har kallat till presskonferens klockan 12 i morgon. 
Där väntas Petter Northug meddela sitt beslut att han avslutar karriären, uppger norska TV2

Den norske skidåkaren Petter Northug har tillhört världseliten i både klassisk och fri stil under 2010-talet. Norrmannen har bland annat fyra OS-medaljer och 16 (!) VM-medaljer på meritlistan och räknas som en av de främsta skidåkarna genom tiderna.

Petter Northug kallar till presskonferens

Northug har dock haft en tung säsong och inte ställt upp i världscupen en enda gång under hösten. Den frispråkige norrmannen har varit mycket självkritisk.
– Det ska mycket till för att jag ska åka snabbt i år, då måste jag ha tur, sa han till NRK i november.

FOTO: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN 

Nu har det norska skidförbundet och Northug kallat till presskonferens imorgon klockan 12 i Oslo. Förbundet är dock kryptiska till anledningen och säger att det är med ”fokus på hans framtid”.

Uppgifter: Northug lägger av

Norska TV2 uppger att Northug kommer att meddela att karriären är över på morgondagens presskonferens.
– Det verkar som att han ska lägga av. Det är antingen det, eller att han tar alla på sängen och meddelar att han ska köra Tour de ski. Men det verkar helt orealistiskt, säger experten Petter Skinstad till Sportexpressen.

Skinstad vill samtidigt passa på att hylla Northug alla framgångar.
– Han tog norsk och internationell längdskidåkning till en helt ny nivå både när det gäller intresse och stjärnstatus. Sportsligt sett är han en av de allra, allra största genom tiderna. Kommersiellt och uppmärksamhetsmässigt är han kanske den allra störste, säger han till tidningen.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/pAnRKgMQCljBCeUvTvECybTsznbtHQAGbF6FvaUDePx3qmVRsbwOSNoa2sJgi3K8?autoplay=1&loop=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Petter Northugs jättesågning – av sig själv: ”Pinsamt!”

Världscupen i skidor 2018/19 – TV, stream och program