Tränarhjälten Wolfgang Pichlers monsterhyllning till Johannes Thingnes Bö – sticker ut hakan: ”Nu är han..”

Tränarhjälten Wolfgang Pichlers monsterhyllning till Johannes Thingnes Bö – sticker ut hakan: ”Nu är han..”

Det är knappt spännande längre.
Efter Johannes Thingnes Bös nya superlopp sticker Wolfgang Pichler ut hakan.
– Han är bäst någonsin, säger demontränaren.

Det är egentligen ren och skär otur för Sebastian Samuelsson. Svensken har gjort ett fantastiskt VM hittills och har redan två bronsmedaljer på kontot. Men det hade kunnat vara bättre om det inte vore för en viss Johannes Thingnes Bö.

Sticker ut hakan

Norrmannen gör tidernas bästa säsong i skidskytte-historien, och hittills har han vunnit fyra av fyra tävlingar i VM. Han var ankaret i mixedstafetten, och har därefter vunnit guld i sprint, jaktstart och på distansen. Den här säsongen har norrmannen vunnit 19(!) av 22 tävlingar.

230214 Johannes Thingnes Bø of Norway celebrates on the podium after Men’s 20 km Individual Competition during the IBU World Championships on February 14, 2023 in Oberhof. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Det är siffror som får Wolfgang Pichler att tappa hakan. Demontränaren var under tisdagen med i SVT, och stack då ut hakan om Bös dominans.

– Jag har aldrig sett någon som honom, säger Pichler, som sedan fortsätter:

– Han är bättre än Ole Einar Björndalen och bättre än Martin Fourcade. Han är den bästa någonsin. Har vunnit nästan alla lopp i år.

LÄS MER: Sebastian Samuelssons klockrena passning till alla kritiker – efter nya VM-bronset: ”Nu visar jag alla…”

Pekar ut nyckeln

Johannes Thingnes Bö lär med all sannolikhet slå Magdalena Forsbergs rekord i 14 individuella segrar under en och samma säsong. Bö står för tillfället på samma antal. Pihcler pekar ut vad som gör honom så bra.

– Idag är han nästan två minuter före tvåan i åkning. Det ger honom en säkerhet i skjutningen. Om man vet att man kommer vinna när man skjuter en eller två bom så skjuter man mycket säkrare, säger han.

190927 Wolfgang Pichler under en presskonferens inför Lidingöloppet den 27 september 2019 i Stockholm. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Pichler menar samtidigt att det finns en risk att det går för långt, att Norges dominans på sikt är ett hot mot skidskyttet.

– Jag måste säga att jag är lite besviken på att Norge är så överlägsna. De har alltid 5-6 åkare topp tio. Det är lite farligt för sporten.

LÄS MER: Helena Duplantis ärliga ord om Mondos flickvän Desiré Inglander – öppnar upp om relationen: ”Det är ändå…”