Torgny Mogren pekar ut vem som vinner den totala världscupen – och ratar faktiskt Ebba Andersson: "Hon kommer bli vass"

Torgny Mogren pekar ut vem som vinner den totala världscupen – och ratar faktiskt Ebba Andersson: ”Hon kommer bli vass”

I helgen är det dags för världscupen igen.
Många kommer att göra upp om tronen i längdskidor.
Men legendaren Torgny Mogren har sin favorit klar – och det är inte Ebba Andersson.

Den svenska skidpremiären är avklarad och Ebba Andersson visade direkt sin kapacitet genom att vinna 10 km klassiskt i Gällivare. På 10 km fritt blev det istället en överraskande seger av Moa Ilar, som överglänste både Frida Karlsson och Andersson.

Kläbo överlägsen

Till helgen är det dags för efterlängtad premiär av världscupen och den här säsongen kommer att bli oerhört spännande. När inga mästerskap står på schemat i vinter kommer alla längdåkare fokusera stenhårt på att vinna den totala världscupen och kliva upp på tronen som världens bästa skidåkare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
231116 Ebba Andersson under en pressträff inför Sverigepremiären i Skidor den 16 november 2023 i Gällivare. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / kod MA / MA0554

Nu har skidexperterna fått säga sitt och på herrsidan är de helt överens om vem som tar hem totalsegern. Radiosportens experter Torgny Mogren och Hanna Falk samt norska experten Torgeir Björn säger unisont:
”Kläbo, Kläbo, Kläbo!”.

Väljer bort Ebba

Men på damsidan är det desto mer vidöppet. Ebba Andersson blev stor VM-drottning senaste säsongen och borde således vara favoriten till totalsegern, men samtliga tre väljer faktiskt bort 26-åringen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Torgny Mogren, skidor
230225 Expert Torgny Mogren of Swedish radio broadcaster Sveriges Radio poses for a photo during the Women’s Cross Country Skiing Skiathlon during the FIS Nordic Ski World Championships on February 25, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0520

Hanna Falk väljer varken någon svensk eller norsk.
– Jag tror att (Jessie) Diggins kommer bli farlig. Hon håller hög nivå både på distans och sprint, och om hon kör allt så kan hon nog slå både Ebba och Frida, säger hon till Radiosporten.

Medan norrmannen Torgeir Björn väljer en svensk vinnare.
– Jag tycker att Ebba Andersson är den bästa på distans i vinter men Frida Karlsson är bättre på sprint och det gör att jag faktiskt håller Frida knappt före, säger han till radiokanalen.

LÄS MER: Ebba Andersson ryter till efter Linn Svahns fräcka tjuvtrick – och klockrena svaret: ”Hon är stor i käften”

Svenska skidlegendaren Torgny Mogren väljer bort både Karlsson och Andersson för en helt annan svensk.
– Jag trodde att Jonna Sundling skulle vara ett kort förra året. Men i år tror jag att hon kommer att bli väldigt vass, erkänner han i intervjun.

Vem tror du vinner den totala världscupen? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev