Nya ryktet i Norge om Frida Karlsson och Ebba Andersson – med bara dagar till världscuppremiären: "Man hör lite..."

Nya ryktet i Norge om Frida Karlsson och Ebba Andersson – med bara dagar till världscuppremiären: ”Man hör lite…”

I helgen är det premiär i världscupen.
Nu går det rykten i Norge om de svenska åkarna Frida Karlsson och Ebba Andersson.
– Man hör lite från ”djungeltelegrafen”, säger den norske landslagstränaren Stig Rune Kveen.

Förra säsongen var en fantastisk sådan för våra svenska damåkare. Totalt blev det tolv VM-medaljer för Sverige i ett mästerskap där Ebba Andersson blev VM-drottning. Det är svenskt rekord för totalt antal medaljer i ett världsmästerskap.

Svenskornas framgångar

Som om det inte vore nog knep Frida Karlsson segern i Tour de Ski och Maja Dahlqvist i den totala sprintcupen. Samtidigt var Jonna Sundling åkaren att slå i sprint, som hon tog två VM-guld och flera världscupsegrar i. När världscupen drar igång till helgen ses Sveriges åkare som stora konkurrenter för de andra länderna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, längdskidor, Norge
231118 Ebba Andersson, Piteå Elit SK efter damernas 10 km klassisk stil under Sverigepremiären den 18 november 2023 i Gällivare. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / kod MA / MA0560

Inte minst i Norge, som sedan Therese Johaug slutade har förlorat sin totala dominans.
– Det känns som att det inte finns något tak för dem. Det blir spännande att se. Jag skulle säga att jag måste kliva upp några nivåer för att göra det bättre nästa helg, men jag vet inte, säger norskan Heidi Weng till Nettavisen efter helgens tävlingar i Norges premiär.

Rykten om Frida

Den norska tidningen rapporterar också att det går en del rykten i Norge. Om Frida Karlsson och Ebba Andersson, och att de är i storform.
– Jag har en uppfattning av det jag ser och följer med i sociala medier. Man hör lite från ”djungeltelegrafen”, så det verkar som att Ebba Andersson blir tuffast på distansen, åtminstone så tolkar jag det. Ebba och Frida (Karlsson), i den ordningen, säger Stig Rune Kveen, tränare för det norska landslaget, till Nettavisen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, längdskidor, Norge
231119 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF efter damernas 10 km fristil under Sverigepremiären den 19 november 2023 i Gällivare. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / kod MA / MA0562

Kveen menar dock att dessa rykten kan motivera de norska åkarna och att de inte är så oroliga.
– Jag antar att det sprids rykten över gränsen om de norska också. Det gör oss bara mer alerta. Förra året var vi nedtryckta och Sverige förväntades dominera, men vi var på samma nivå som dem. Det motiverar och skärper oss för att göra ett bra jobb varje dag, säger han.

Tar Sverige eller Norge flest världscupsegrar i år? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Frida Karlssons vackra stöd till norska rivalen visar svenska skidstjärnans stora hjärta: ”Hon gör rätt”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev