Ebba Andersson ryter till efter Linn Svahns fräcka tjuvtrick – och klockrena svaret: "Hon är stor i käften"

Ebba Andersson ryter till efter Linn Svahns fräcka tjuvtrick – och klockrena svaret: ”Hon är stor i käften”

Det märks att skidsäsongen är igång igen!
För redan nu har svenska lagkamraterna Ebba Andersson och Linn Svahn rykt ihop.
Efter det mest gulliga påhoppet vi sett på länge.

Den svenska skidpremiären avklarades i helgen och kommande helg är det äntligen dags för den stora världscuppremiären. Efter en lång försäsong är skidsäsongen äntligen igång på och det märks tydligt hos svenska landslagsåkarna.

Svahns fräckis

För det var verkligen toppenstämning i Gällivare och framförallt Linn Svahn var på rejält bushumör. För när Ebba Andersson vann 10-kilometersloppet före Emma Ribom och just Svahn gick lagkamraten till ”attack” under prisceremonin.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, Linn Svahn, skidor
231118 Emma Ribom, Piteå Elit SK, Ebba Andersson, Piteå Elit SK och Linn Svahn, Östersunds SK tävlar i damernas 10 km klassisk stil under Sverigepremiären den 18 november 2023 i Gällivare. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / kod MA / MA0560

När trion fotograferades på prispallen bjöd Linn på klassiska ”kaninöron”, det vill säga att hon formade sina fingrar som ett v bakom Ebbas huvud. Vilket fick Andersson att reagera direkt och skrika ett mycket väl valt ord till landslagskollegan som klockrent svar.

Ebbas svar

TV-kanalen Viaplay fångade på video hur Ebba Andersson utbrast ”skitunge” till Linn Svahn. Men efteråt är tongångarna helt annorlunda och båda två kan skratta åt incidenten.
– Hon är ju det emellanåt (en skitunge). ”Linnsan” tar varje tillfälle hon får. Jag försökte ge något tillbaka, säger Andersson till Expressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
231118 Linn Svahn, Östersunds SK efter damernas 10 km klassisk stil under Sverigepremiären den 18 november 2023 i Gällivare. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / kod MA / MA0560

Men Linn Svahn känner inte alls igen sig i att hon skulle vara en ”skitunge”.
– Ebba är stor i käften, säger hon till kvällstidningen.
– Nä, jag skulle säga att jag är en mogen 23-åring. Men man måste ju få ha lite skoj också!

LÄS MER: Gunde Svan utser den bästa skidåkaren på damsidan – nobbar både Frida Karlsson och Ebba Andersson

Nu väntar världscuppremiär i Ruka för både Ebba och Linn. Där Andersson går in i säsongspremiären som en av de stora favoriterna och Svahn hoppas kunna utmana både på sprint och distans.
– Jag tycker att jag har fått bra besked eftersom jag aldrig brukar vara bra i början. Det här kan jag jobba vidare med för att få en bra säsong, säger Linn Svahn i intervjun.

Hur tror du att det går för Linn och Ebba i vinter? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev