Thomas Wassbergs son har vuxit upp och gått en helt annan väg i livet än sin pappa – så här ser han ut i dag

Han är en av våra mest folkkära idrottare genom tiderna.
Thomas Wassberg har vunnit fyra OS-guld och tre VM-guld.
1987 blev han pappa till en son som har vuxit upp och tagit en helt annan väg i livet.

När man tänker på stora svenska idrottshjältar i historien så är Thomas Wassberg ett namn som snabbt dyker upp. Han är en av våra allra främsta skidåkare genom tiderna och firade stora framgångar i spåret under 80-talet.

Wassbergs karriär

Wassberg vann hela fyra OS-guld, tre VM-guld och bärgade totalt 11 mästerskapsmedaljer under sin storhetstid som längdskidåkare. Efter idrottskarriären har vi fått se Thomas i flera olika tv-program som ”Let’s Dance”, ”Mästarnas mästare”, ”Över Atlanten” och ”The Island Sverige”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Thomas Wassberg, skidor
150219 Thomas Wassberg står på Lugnet under damernas sprint under skid-VM den 19 februari 2015 i Falun. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / 74058

Han är än i dag tillsammans med sin fru Ulrike Wieser efter att de träffats redan på 70-talet.
– Thomas är världens snällaste. Väldigt envis och han kan inte heller sitta still. Han älskar att vara ute i det fria. När vi träffades som unga uppstod en kemi mellan oss som vi byggt vidare på. Jag hade ingen aning om vem han var när vi först sågs, säger Ulrike i tidningen Senioren.

Sonen Björn idag

Skidlegendaren har tillsammans med frun Ulrike ett barn, nämligen sonen Björn Wieser som har tagit mammans efternamn. Han föddes 1987, samma år som Wassberg vann dubbla VM-guld i Oberstdorf, men har för det mesta hållit sig borta från all uppmärksamhet genom åren och livet som kändisbarn.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Thomas Wassberg, skidor
870319 Skidor, Världscupen, Holmenkollen: Thomas Wassberg, Sverige med sitt barn. Foto: BILDBYRÅN / 10403

När pappa Thomas var med i TV4-programmet Let’s Dance var det bara frun som var på plats för att heja, sonen Björn ville aldrig vara med under tv-sändningarna. Precis som sin far började han som barn även med skidor, men avslutade den satsningen redan i tonåren, enligt sonen själv var han ”för lat” för att ta sig upp på elitnivå.

LÄS MER: Thomas Wassbergs jätteilska efter alla åren av tystnad – vädrar sin enorma kritik: ”Jag är jävligt besviken på Sverige”

Men Björn upplevde aldrig att det fanns förväntningar på honom att bli lika framgångsrik inom längdskidor som sin far.
– Kommer man till en tävling i samma bil som Thomas Wassberg så är det ju klart att folk ser det. Men jag märkte aldrig av att det var någon extra press, har han sagt i en intervju med Expressen.

I dag börjar Björn Wieser närma sig 40 år och bor i Åre. Han har valt en helt annan väg i livet än sin skidhjälte till pappa och jobbar som kock. Här nedanför kan ni se en ny bild på honom.

Är Thomas Wassberg svensk skidsports största genom tiderna? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilden:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev